Новини от Сток сайтовете
  • 8 Comments sorted by
  • Реклама:

• Дано не се сърди админа, но така и не намерих как се пуска новина в точната категория, и затова я слагам тук.

Не е лошо да може да се постват интересни новини от сток сайтовете, тъй като аз поне много рядко сварвам да ги прочета там.  Примерно в IS от месец насам има толкова промени, че не можах да повярвам как не съм видял нито една. То сега малко "мъртъв" сезон, ама все пак. Добре че админите на IS обединиха всички новини от последния месец в една обща, с леко метафорично преведено..."за блейките дето са ги пропуснали"...

Имаше 2 промени на upload лимита през последния месец и нещо...не че точно сега качвам нещо Laughing

Вчера забелязах и че са свалили лимита за bronze canister-а на 250 даунлоуда, а с това и границата за кандидатстване за ексклузивност...аз вече се възползвах...да видим дали ще има някво подобрение, или ще им тегля еднаTongue out, щото доста съм им набрал от няколко месеца, ама за това ще стане дума в друга тема.

Та в общи линии тва ми беше мисълта. Да има някой, който да качва новини, които смята че са полезни за останалите, тъй като доста често новините в самите сайтове биват затрупвани  от съобщения интересуващи предимно канадците и американците.

от мен УСПЕХ на форума - на мен ще ми е доста интересно тук Wink 

• Админа никога не се сърди, само от време на време банн-ва Innocent

Прав си за казаното. Идеята ми беше категорията новини от сток да е забранена за коментари от всички, за да няма прекаленомного неща за четене, а само новината - а коментарите може да си ги пишем в другите категории.

Тъй като нямам много време напоследък, категорията си стои празна, което никак не е хубаво. Ще се постарая следващата седмица да наваксам малко, ако не намеря време, категорията най-вероятно ще стане с достъп за всички. 

• И аз съм ексклузивен вече :)  

Друга новина от istockphoto е че exclusive фотографите след месец, един от уикендите няма да имат лимит на ъплоуда. Можеш да качиш и хиляда снимки, стига да ги имаш готови. Въпреки че новия лимит от 75 снимки/седмица за ексклузивни е напълно достатъчен освен за пълни маниаци.

А и един ден през Август, всички ексклузивни ще получат всички пари от снимките продадени през деня, а не само процент.

• Laughing ако ще и с тояги да ма бият ексклузивен не ставам!
    Let me show the world in my eyes...
    www.vasoart.com

• :) да и аз. много време мислих дали да стана и аз ексклузив, но при

малко статистичеко проучване по мой си правила установих , че ако не

си на адски високо ниво,то е невъзможно да изкараваш от един stock

сайт толкова пари колкото ако си регистриран в няколко. Robi е

посочил 5те основни, но има още поне 10 които съм виждала. Е не

сички са толкова популярни. Но всеки за себе си решева къде и на

колко места да слага нещата си, защото това отнема доста време:)

А относно новините от средата на август 2007 се променя структурата за

оценяване на векторните илюстрации и видеото, което доколкото разбрах

включва и растеж на цените.

• Растеж на цените ще има, мдам. Както и покачване на цената на кредитите.  Абе уж все забогатяваме, ама аз не го усещам.

А относно ексклузивността - мдам, хубаво е да се качва на няколко сайта, ама аз поне не знам някой от тези хора да ходи всекидневно на работа, а понякога и в събота. Не че упреквам, ама на мен не ми остава време за снимане, камо ли за качване и кииуърдване на 20-30 снимки в 3-4-5 различни сайта. В момента снимките ми от последните 2 цикъла на ъплоуд стоят с по 5-6 ключови думи, и нямам време да ги допиша.

А току що погледнах в IS-а...Борис станал ексклузив. Честито!

Точно с това се потвърждава и смисъла на темата ми - вчера след като видях новината го търсих на ICQ и във photo-forum за да му каж, тъй като знам че чака...оказа се, че инфото ми е закъснялоLaughing

• http://www.istockphoto.com/forum_messages.php?threadid=54819&page=1

това е link към новина в IS ,касаеща увеличението на цените за векторни илюстрации.

най общо гласи това:

"Нашите текущи цени за вектори са: 1,5,10, 20 кредита. От 20.08.07 се повишават на: 1, 3, 7, 12, 25

Има картинки и обяснения на базата на какво ще се решава коя картинка как ще се оценява.

Мисля, че ще се преоценят всички качени досега вектори, но хич не ми е ясно как ще стане това. 

• вече може да проверяване acceptance rate за своите ъплоуди в iStock. намира се в личната upload страницата на всеки... и се взима впредвид за някои от останалите възможности и преложения на сайта. абе всъщност важно е да е над 50% Wink

нали знаете: колкото повече - толкова повече!

www.rosendukov.com

• Istockphoto са обявили нова кампания за привличане на автори за ексклузивен договор Smile

No Limits - Unlimited uploads and 100% of sales

Безлимитно качване за ексклузивните от 18 и 19 август 2007г. В един от дните в продължение на два месеца всички ексклузивни автори ще получат 100% от продажбите си.

Solid Gold Getty - Gold Exclusives can upload to Getty's Photodisc in September
    .

Златните ексклузивни автори ще могат да продават
    творбите си на
    Getty Photodisc през Септември.

Bronze Canister - On Monday we're giving away bronze canisters at 250 downlowds, a great time to become exclusive

Бронзов ставаш при 250 тегления а не както до сега при 500.Съответно и ексклузивен може да станеш два пъти по бързо.

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации