Наемане на модели?
  • 4 Comments sorted by
  • Реклама:

• Някой има ли представа на каква цена може да се намат модели за снимки?

Ако някой се интересува ей този сайт е полезен ModelBG (въпреки че има опция за цени за моделите, те са доста нереалистични).

• цените на манекенките са много "според зависи". за клип се взема една сума, за фотосесия в списание друга, а за приятели трета. може би от 100 до 1000 лева на ден за едно и също момиче. сещам се за около 3 приятелки, които си работят нещо и паралелно се снимат по реклами и насам-натам и ако имаш оферта мога да ви свържа.

за сток надали се връзва да се плаща на професионални моделки... 

nname.org the devil himself

• Ето как аз мисля: ако от една сесия от 2 часа направиш 20 кадъра, които да носят нпр. 20$ (30лв) на месец, това на мен ми подсказва че можеш да платиш на модела 30лв/ч понеже толкова ще си върнеш след първите 2 месеца. Разбира се, дали тези кадри наистина ще носят пари, много зависи от това излъчва ли модела някаква емоция и доста други неща, не на последно място и опита на снимащия. Инвестиция. По-добрия фотограф с добър модел ще направи и доста повече пари.

Споменатия сайт от Борис предвижда и снимане ТФП - вие снимате модела, плащате му със снимки (на ЦД или изработени на хартия), но снимките не можете да продавате. По този начин можете хем да трупате опит, хем да видите доколко е 'използваем' дадения модел.

• май по-често пазарлъка е "на ден", като от "фотото" си зависи колко часа ще са грим, светлина, мотане, обедна почивка... момчето/момичето си взема отпуска и в рамките на работен ден се прави сесията. иначе по улиците е пълно с хубави моми, само да не те е срам да ги поканиш да се снимат и жена ти да не те дебне от някъде с точилката Laughing
    nname.org the devil himself

• TPF-то включва модел релийз, а често и може да се договориш за използването на снимките на сток сайтове.

Ако може да се намери за 50лв да речем половин ден (тоест 4 часа) мисля че би било напълно практична идея. Друга възможност би била наемане на няколко модела, за снимки примерно 'приятелки из парка', 'пред лаптопа се хилят' и т.н.

svilen001 благодаря за инфото, от Пловдив съм така че няма как да се възползвам от офертата ти даже и да искам :) Иначе ситуацията с модела и приятелката си е проблем, особено при положение че не съм професионален фотограф :)

Друг вариант е да се съберем и да се използваме взаимно за модели някой ден. Даже и да се съберем на по бира също е идея :)

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации