Може ли някой да ми препоръча добър курс по уеб дизайн и програмиране в Пловдив или София.
Благодаря предварително.
Честно казано незнам дали нещо може да се научи на курс. Ходила съм преди около 10години, ако не и повече на два курса, единия беше за word и тям подобни... С exela oще съм гола вода. Другия курс беше за Photoshop. Помня че целия курс беше за кое меню за кво е и кой инструмент какво прави и това е индивидуален курс! Никакви домашни, никакви трикове за работа в програмата. Нищо не научих, просто продължих да си чета книжките в къщи.
После в интернет залата до нас си купих карта за две седмици и ги помолих да ми инсталират Corel. И една книга си зех и четях и после ходех за по един час на ден да се упражнявам, защотото нямах компютър. Чак след 3-4 години се сдобих с такъв(и той никога не се развали, за ралика от сегашния ми). Ооо и никога не ми се наложи да работя на Corel, освен да правя баркодове и чужди каши да оправям.
Това всичко се случва в Варна. После дойдох в София по любовни причини:) Седях си в квартирата по цял ден без ТV, без компютър, бeз gsm.... и нищо не правих по цял ден. По едно време баща ми от вестик капитал изрязал една обява за работа и ми я праща......а аз се опъвам и неща да си подам документите защото ме е срам, че нямам никакъв опит, че нямам портфолио, че незнам програмите кат хората...само някакви рисунки на ръка. Се пак отидох да си подам документите колкото да придобия опит в кандидатстването за работа. Приятелят ми ми беше направил едно сайтче с разни снимчици с зенита, рисунки и един малък каталог...единствения ми допир с компютър. Отидох последния ден от срока по случайност...бяха зели вече друго момиче...но на другия ден ми се обадиха..и казаха че решили още един човек да вземат и това съм аз:) Искренни благодарности на Пеньо Пенев , който е видял, че в мене има хляб. И отидох на първия ратботен ден. Връчиха ми легален софт да инсталирам... а аз 4-5часа инсталирам, никога не го бях правила до тогава, а не казвам че не знам че да не се изложа:)И там за около година и половина научих огромна част от сегашните ми знания за дизайна и за правенето на предпечат.
Искам да кажа че за да научиш нещо трябва да се гмурнеш в дълбокото. И ти да го искаш много силно.Незнам курсовете в днешни времена на какво ниво са....но всичките ми познати в сферата на дизайна са започвали сами...гледали са чужди неща из нета и т.н. Но уеб дизайн и програмиране за кратък период е невъзможно да се научи според мене...Нужни са години труд и работа и пак няма да знаеш дори 50%
А относно илюстрацията преди стока не съм правила илюстраций никога. ИС имат заслуга за развититео ми в тази област:)
Приятеля ми е уеб дизайнер, преди това е учил психология след това е бил градинар и изведнъж става уеб дизайнер. Учил се е в движение сам.Интересна е историята му:) Той се майтапи че едно кръгче неможе да нарисува на ръка:)
Неведоми са пътищата божий:)
Четене му е майката. Има хубави книги, но най-хубавите са на английски. И в Нет-а има много добри уроци.
ОК аз имам някакви познания по HTML и до там някък си немога сам да се ориентирам нататък мися, че си е друго някой да ти го покаже горе доло да имаш някъква основа и оттам сам си се развиваш. Но аз нямам основа незнам основни неща все от някъде трябва да се почне говоря за програмиране. За дизайн работя на фотошоп, илюстратот, корел от няколко години и там що годе ше се оправя но програмирането.
ами на срещата аз няма да идвам не че имам нещо против ама някак си като не познавам никой ми е малко странно
slavchovr - на миналата среща почти никой не познаваше останалите. Те срещите са затова - да се запознаем, пък и разговорите на живо понякога са по интересни:)
slavchovr, ако си от Пловдив може да се видим и да пием по една бира за загрявка
. Мисля че мога да ти помогна, но за сега само със съвети. Ти ще решиш по-нататък вече дали искаш да се занимаваш с WEB или не.
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos