Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
Форума нараства всеки ден и нови потребители се регистрират постоянно.
Каня всеки, който иска, да се представи с няколко думи в тази тема
Аз съм Роберт Иванов (Роби) още известен в нета като robi-bobi
Програмист съм по професия.
С фотография се занимавам от няколко години. За момент, в който съм започнал по-сериозно да се занимавам с нея считам датата на купуването на 300Д-то - преди около 2 години и половина.
Повече за мен можете да прочетете в моя блог (на английски предимно).
Въпреки, че в профила ми в ИС пише че съм член от февруари 2005г., първите файлове качих през септември 2006.
Главен стимул да почна да се занимавам със сток идва от участието във фотографските форуми на дизайнзона (на сръбски е). Някои негови членове успяха да направят добри портфолиа и да си припечелват нелоши пари. Други започнаха да се занимават осносно с това (и не се оплакват). Знам колко голямо влияние оказаха тези форуми в решението на много хора дали да се занимават със сток. За присъствието на съседите в стоковете и техния брой, може да се погледне тази страница: SX Сърбия, SX България (разбира се, че това не е пълния списък - някои са ексклузивни, други са в чужбина ...) Потърсих подобни форуми на български, но не намерих. Именно затова исках да направя този форум. Няколко сток теми във ФФ, бяха достатъчни за да видя че интерес има.
Смятам, че сток фотографията може да помогне на много фото любители и професионалисти да се сдобият с повече и по-качествена техника и това да стане по-бързо отколкото би станало без нея. За част от Вас, стока ще стане (за някои вече е
) основния приход.
Аз лично принадлежа към първата група - стока е допълнение към другите ми фотографски интереси.
Хм, то май стана повече писане за самия форум, отолкото за мен.
слушай Админа | блога ми
Нека се представя и аз. Казвам се Васил Василев във стоковите агенции съм - vaskoni, vaso... По професия съм художник със съответното завършено образование във Великотърновския университет специалност живопис и естетика. Фотографията заема второ място в моите планове след рисуването, но напоследък се бори агресивно за първото
Стоковата фотография беше за мен един нов начин на мислене, защото преди това, в течение на 32 години от както снимам, съм имал само художествени виждания за самия процес и крайния резултат...а сток-а е "друга бира". 2005 и за мен беше първата когато се опитах за първи път във Istockphoto, след това и другите се навързаха по реда си. Рутината и опита взеха да си казват думата и увеличиха продажбите ми ...така до днес...когато вече знам какво ми е необходимо,с какви инструменти да го постигна и какво искам в крайна сметка. Знам че така е с повечето от вас. Снимам с Canon EOS 10 D който е един великолепен апарат но...с недостатъчен брой пиксели, така че мислите ми са в посока купуване на нов/или на старо EOS 5D или 1D Mark3 но това кога ще стане знае само съдбата.
Желая успех на всички!
здравейте на всички...аз съм Теодор Тодоров (coverdale84)...дори не подозирах за съществуването на този чудесен сайт и провокиран от една тема във ФФ направих един блог за сток фотография http://all4stock.blogspot.com, но като гледам няма да има нужда от него
...това местенце изглежда наистина чудесно и за един толкова "зелен" за фотографията любител ще бъде много полезно...за мен...накратко...от Плевен съм...студент съм в СУ право ...от наесен живот и здраве ще съм 5-ти курс...както казах...нов съм за това необятно изкуство...имам обаче желание и хъс...и съм сигурен, че този сайт и Вие ще подсилите все повече страстта ми по фотографията...какво друго да кажа...ще се говорим много като гледам
...успех на всички и много даунлоъдс
))
Иван Динев, роден в София, набор ' 82 в момента на 25г. предстои ми дипломиране по специалност Анимационна режисура към Варненски Свободен Университет ( имаше факултет за кино и театрални в София, но преди броени дни го изнесоха за Варна - според неофициални данни бъдещият Холивуд на България). Как попаднах там е една вълнуваща история дето няма тук или сега да разказвам. Ще предавам филма от дипломната работа след няколко часа и докато пиша представянето си, машинката всъщност се счупва да ренди 3Д : D
Отношението ми към цифровите сток агенции, датира от ранната за таз работа, година 2003-та, през чиято пролет, случайно съм попаднал на istockphoto.com чрез препратка от сайт на любими дизайнери.
Доста скептично гледах на тях по онуй време, че и сега не съм по-доверчив.
Попълних регистрация в същия през пролетта на 2006 (или три години по-късно), след серия неуспешни опити за взаимоотношения с родни а и не само "работодатели" и "бизнесмЕни" в сферата на компютърната анимация или графичен дизайн. За тях също няма сега да разказвам : )
Това дето първоначално ме повлече към стоковия картинковъртеж, бе отказа на последвалото ми след регистрацията искане.
А пък това дето по-късно ме довърши, бяха тъй увлекателните downloads на моите "творби" - чист хазарт.
Благодаря ви за възможността да го напиша цялото това нещо, а може би и някой да го прочете?!
Здравейте и от мен... казвам се Павлин Тодоров и съм от Варна.
Със сток се занимавам от началото на тази година и за сега по скоро разучавам как стоят нещата. Ориентирах се към следните сайтове.... fotolia, istock, 123rf и dreamstim там съм и регистриран. За сега най-много даунлоадс имам във фотолиа. Общо взето съм много доволен и се запалих адски много, но проблема е че не снимам интензивно и специално за сток.... а качвам само като съм щракнал нещо което ми се вижда ок. Тези които печелят от това снимат всеки ден и качват адски много снимки. Аз лично чакам да ми дойде някоя идейка....
My StockPhotography Portfolio ShutterStock
Здравейте, и от мен Димитър Босаков- Mick ,
случайно попаднах на този форум, и разглеждайки го интерес
реших да се присъединя.
Пускам по някой и друг кадър във Фотолиа, и имиджрегистър.
Но си мисля че като всяка една работа, за по добър резултат е необходимо да и се отдели
достатъчно време за да става както трябва.. ( а на мен не ми остава такова напоследък)
та за сега се определям като "начинаещ на който му е много интересно"...
ще се радвам да сме си по-полезни обменяйки опит в тази насока..
гледам има няколко познати лица от други фото места из нета
ами успех на форума и участниците!
добре дошъл, Мик, с теб се запознахме в Пловдив по време на кръводарителната акция на ФФ
Най-после още един пловдивчанин.
Mick, портфолиото на сайта ти е много хубаво и много подходящо за сток. Ако се заемеш по-сериозно ще имаш добри продажби.
да взема и аз да се представя
занимавам се с веб дизайн и обучаващи филми на флаш
чакаля в istock от едно 2 години, но поради мързел или други причини нямам много файлове качени
nname.org the devil himselfЗдравейте, казвам се Ицо и съм от Варна. Много се радвам, че попаднах на този сайт! Благодарение на Вас намерих отговори на голяма част от въпросите, които си задавах относно сток фотографията. Ще се опитам да популяризирам microstock-bg.com до колкото мога.
Поздрави на всички!
Здравейте казвам се Иван.
Със сток започнах да се занимавам от скоро и то на шега от любопитство. Освен с фотография се занимавам по малко с видео , аудио и 3Д обработка. Сайтът ми е интересен въпреки, че съм попадъл на подобни форуми от други страни, но и тук има какво да се научи и сподели.
Желая успех и късмет на всички!
Здравейте, казвам се Минко Михайлов.
Снощи Mick на пловдивската фото сбирка ме светна, че има такъв сайт
Радвам се че има форум където човек може да чуе мнение по въпроса за сток сайтовете, защото реших и аз да се пробвам в някои от тях. Все още не съм се регистрирал никъде но като посъбера малко мнения и това ще направя
успех на на всички във форума тук
добре дошли на всички
радвам се че ставаме повече
обръщаш му и още как...
Аз съм Николай. Занимавам се фотография и рекламен дизайн. Правя каталози, брошури, дипляни, плакати и тям подобни (www.linoart-bg.com). Цените ми са много високи (неконкурентни)
))
Имам си сток-сайтче, което се самоиздържа и даже остава печалбица. По други сайтове качвам също - и от тама по някой и друг долар, да има за обективи, че съм голяма мания - искам всички обективи от ЕОС системата..
My Stock PhotosАз съм Димитър от София.
Напоследък хич не ми остава време да снимам, та камо ли, нещо да обработвам и качвам по Сток сайтовете
Иначе качвам по някоя глупост, като намеря време, във Фотолия и Исток.
Гледам че почти всички са и форумци от ФФ, което ме радва, въпреки че лично съм се виждал само с Миксмайк?
Поздрави
www.mikkro.com
Аз съм Генчо Петков, занимавам се фотография и рекламен дизайн. Бях започнал преди няколко години да качвам в Алами и оше няколко сайта, но спрях, по скоро липса на времева самоорганизация, а и от пряката ми работа печеля повече. Истината е, че пътя е към стоковата фотография, с разрешено веднага след плащането изтегляне. И максималното автоматизиране на ъплоад /публикация процеса. Смятам че за 5
години намерих решението като софтуерно-хардъуерна конфигурация. Е, остава да реша таргет групата, респективно ценовата стратегия, но всяко нещо с времето си.
Поздрави за всички
Ако си същия за когото си мисля значи се познаваме...още от далечната 1993-94 г. когато при теб в дизайнерската къща работеше един мой състудент Митко ...респект към теб и към твоето творчество , ако става въпрос за твореца от старопрестолния град!

Хм...тази темичка ми е убягнала.
Привет с малко закъснение
Казвам се Димитър Петърчев, с интереси в сферите на Фотография – цветна, B/W, Duo/Tritone; графичен дизайн (все по-рядко); предпечат и понякога печат; постпроцес, стремя се препроцесът да е повече;
пеене – в бани и извън тях; поезия, епос, без драма; лека и средна атлетика;
Винг Чун Кунг Фу по системата на Wong Sheung Leung, нанася средна телесна повреда;
3х100 със и без мезе; домашен театър - драматичен; домашен театър – куклен, вече си има кукла;
лека и тежка хранително-вкусова промишленост (без пилешка кожа и пръжки);
монтаж, поддръжка и мониторинг на кревати над персон и половина; кърти мивки, лепи плочки;
извозва с мотопед, автомобил до 5 тона, транспортен колесен трактор,
ръчна количка тип робичка; инсталира нов хардуер, прибира стария; не пуши (до 23 часа);
къпане – ежемесечено, промиване на уши с топла вода – на полугодие;
не гледа радио, слуша телевизия; прави челна стойка само за приятели; издирва длъжници,
намира ги (самият той няма длъжници. живи.); оре, сее, копае, бере; жонглира с 4 топки, с 5 не му се получава;
словоПохотлив; семейно положение: НЕЖЕНен; готвене: владее следните кухни (в проценти): българска традиционна (30%),
българска нетрадиционна (80%), Китайска (75%, трудно си намира патица за патица по пекински);
говори истината до 90%, не въвежда в заблуждение (до 23 часа); купува пералня: до 25 г., очи - топли, коса - буйна,
да не говори много и да носи на бой и глад (това за пералнята е шегичка, другото сериозно
; навигира биологични единици
от нисък клас тип овца/говедо/бездомна свиня; гледа деца почасово, платено;
гледа майки почасово, неплатено; удовлетворява желания, до 6 броя на вечер
С микросток се занимавам отскоро с цел бърза печалба и оборудване с нова фототехника
С хумореските - толкоз
Иначе, по принцип и де факто съм възникнал във Велико Търново, от няколко години пребивавам и се прехранвам в качеството си на столичанин-провансал. От микросток-форумците лично се познавам само с роби. Във връзка с което не лошо да помислим за микросБирчица...сега нали идват по-топли сезони. Да институционализираме общността на маса, дето се вика
Успех на всички!
Горе-долу тогава започнах да качвам във Фотолия и то снимки правени с FZ20, просто ей така на майтап, от любопитство и т.н., но при продажбата на първата снимка, което беше след около месец, така да се каже се зарибих и лека полека започнах да увеличавам броя на качените и приети снимки. Печалбата от снимки не е кой знае каква, но е сладка и стига за покупка на нови фотографски консумативи - я филтър, я обектив, я нещо друго. От тази година реших да започна да качвам и в ДТ и ИС, но все не ми стига времето за снимане, обработка и keywording. В момента се опитвам поне в събота и неделя да снимам и качвам, защото продажбите си искат идеи, време, внимание и т.н. Сега трупкам за светкавичка - надявам се да стане скоро
, но най - голямата награда все пак е прекараното в снимане време и удоволствието от крайния резултат.
Здравейте,на всички вече представили се.
Аз съм Светлин Йосифов(picsvet) от Бургас.Някои от Вас вече ме познават.Занимавам се по-малко
) с програмиране и фотография.С второто се занимавам от няколко години.Поствам в сайтовете Dreamstime и LuckyOliver. Много пътувам и не остава време за целите които съм си поставил а именно един нов български сток сайт.Все пак започнах да осъществявам това със www.picsvet.com .Надявам се, до няколко години да стане това.Определено се радвам ,че има форум като този.Изключително ценна информация от хора с по-голям опит.В тази връзка с цел да се популяризира форума слагам линк на моя индекс и моите блогове към Microstock-bg.
Желая успех на всички.
Photo Gallery PicsvetЗдравейте на всички от този форум,
Аз се казвам Александрина Генчевска и съм от Пловдив. В момента се грижа за двете си деца и сниам по малко. Търсейки сайт, където мога да продавам снимки се натъкнах на вас и ми стана интересно ....та така се включвам и аз при вас, надявам се да намеря много приятели тук.
Здравей те казвам се Матей Георгиев и съм от Бургас регистриран съм от преди няколко минути занимавам се с любителска фотография като хоби. За сток фотографията научих от този хубав форум . Имам малко качени снимки в http://www.4coolpics.com/author_pics.php?out=8109&ord=votes и в други сайтове от скоро. Дали ще е възможно някои от вас момчета и момичета да ми погледне снимките ида каже мога ли и аз като Вас да изкарвам по някое левче от тях.
Ще съм благодарен всякакви мнения и съвети.
Добре дошъл, Матей,
не се притеснявай за това че си нов в това... всеки е имал своето начало...
а някои (даже още не сме излели от него
)
Значи - от линка ти нищо не се вижда.. дай линк към конкретна снимка ако искаш мнения,
а също задължително погледни тези две теми от форума
http://www.microstock-bg.com/forum/discussion/119/peyzazhi-ili-mikrostok-/#Item_0
http://www.microstock-bg.com/forum/discussion/91/komentar-za-snimkite-na-dibk/#Item_0
Успех... 
Добре дошли всички
Матей, преместих снимките ти в нова тема за да се обсъждат там
слушай Админа | блога миблагодаря роби!!!