Urgent: Canon или Nikon?
  • 8 Comments sorted by
  • Реклама:
  • Трябва да утре да реша за покупка на Canon 450D или Nikon D80 (D90). Споделете малко впечатления и експертни съвет, аз не съм фотограф и не съм много в час. Мерси
    www.rosendukov.com
  • Аз лично предпочитам Nikon пред Canon, а що се отнася за D80 - снимал съм с него, много добра машинка ,а сега можеш да го купиш на умопомрачително ниска цена тъй като до колкото разбрах щяли да го спират от производство.Миналата седмица 1 приятел си го взе с китовия 18-55 VR  за 1000 лв :O 

D90- не съм снимал с него и нямам впечатления , но ако видеото което предлага би ти влезнало в употреба няма защо да се колебаеш :P

Намерих и 1 линк, който ще ти е полезен - http://www.cameralabs.com/reviews/Nikon_D90/verdict.shtml , D90 сравнен с D80 , 450D   и много други.

Надявам се да съм бил полезен ;)

• Не мисля че взимането на D90 е оправдано заради видеото - има доста кофти неща по него.

А защо не си вземеш Canon 40D? Безсрамно евтин е в момента. Направо ми е жал че трябва да го продавам. Върви 1200лв на старо в идеално състояние.

• Каквото и да решиш ,ако е ново, не се подлъгвай да го вземаш с китов обектив като 18-55 или 55-200 . Обмисли добре каква оптика ти трябва и си вземи по-добре един твърд и скъп, отколкото два китови.Аз съм снимала само с никон и естествено съм пристрастна .Мислех да изчакам ревюта и впечатления за Д90 ,защото и аз съм заинтригувана от видеото .

• Имах възможност да снимам 2 дни с Никон Д300 - еми няма такова дърво!

Шум на исо200 още. Кофти за сток.

Фокуса, макар да се късат да го хвалят, е точен само на средната точка, на останалите много бърка. Може би само следящия фокус е по-читав от на Каноните.

Цветовете са ужасни - нищо общо с реалността. Снимам 2-3 РОУ кадъра на един и същ обект и ги отварям с едни същи настройки в КепчърУан4Про - кадрите са с различни цветове и различна динамика.  Роу файла реално не е РОУ - в него има МНОГО сериозна намеса още преди да се запише на картата.

Единственото, което този апарат дава в повече е бързината и ниския шум на големи ИСО - неща, които не интересуват стокърите. За мен това тяло е провал - един голям и скъп сапунер.

За Д90 излязоха вече добри ревюта. Има много добра динамика - по-добра дори от Д3!

Д80 го харесвам повече от 40Д. 40Д-то има много странна картинка. Според мен и в него има шумоподтискане още на ниво РОУ, макар и не толкова агресивно, както в Д300.

В момента Канон 5Д може да се намери под 2000 лева. За сток се е утрепал. Качеството на картинката далеч превъзхожда всички от горецитираните тела. Като за начало можеш да му сложиш един 50/1.8 за 100-тина лева, и ще имаш перфектна детайлна картинка.

• Наистина е така:

за 2000лв - 5Д.

за 1000лв -450Д.

Имай в предвид че Д80 и 40Д са 10мпкс. А с 12-те мпкс на 450Д си в друга категория на istock.

• И за да не съм голословен, ето един пълен НЕОБРАБОТЕН кадър с 5Д и 50/1.8, конвертиран с CaptureOne4Pro, шарп на 0

JPEG, max quality, ~10Mb

• благодаря за инфото :) избора винаги ще бъде сложен, ако едно от двете беше наистина по-добро от другото, всички щяха да купуват само него, всичко е до това, кое ще пасне по-добре на човек
    www.rosendukov.com
  • За 15mp от Канон 50Д да споделя, че внимателно снимани и конвертирани картинки, с по-остри обективи (примерно 70-200 f/4 L IS) спокойно влизат в XXL размера на ИС (които са най-капризни)
    http://www.istockphoto.com/stock-photo-10296184-blue-grape-cluster-with-leaves.php

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации