Не мисля че взимането на D90 е оправдано заради видеото - има доста кофти неща по него.
А защо не си вземеш Canon 40D? Безсрамно евтин е в момента. Направо ми е жал че трябва да го продавам. Върви 1200лв на старо в идеално състояние.
Каквото и да решиш ,ако е ново, не се подлъгвай да го вземаш с китов обектив като 18-55 или 55-200 . Обмисли добре каква оптика ти трябва и си вземи по-добре един твърд и скъп, отколкото два китови.Аз съм снимала само с никон и естествено съм пристрастна .Мислех да изчакам ревюта и впечатления за Д90 ,защото и аз съм заинтригувана от видеото .
Имах възможност да снимам 2 дни с Никон Д300 - еми няма такова дърво!
Шум на исо200 още. Кофти за сток.
Фокуса, макар да се късат да го хвалят, е точен само на средната точка, на останалите много бърка. Може би само следящия фокус е по-читав от на Каноните.
Цветовете са ужасни - нищо общо с реалността. Снимам 2-3 РОУ кадъра на един и същ обект и ги отварям с едни същи настройки в КепчърУан4Про - кадрите са с различни цветове и различна динамика. Роу файла реално не е РОУ - в него има МНОГО сериозна намеса още преди да се запише на картата.
Единственото, което този апарат дава в повече е бързината и ниския шум на големи ИСО - неща, които не интересуват стокърите. За мен това тяло е провал - един голям и скъп сапунер.
За Д90 излязоха вече добри ревюта. Има много добра динамика - по-добра дори от Д3!
Д80 го харесвам повече от 40Д. 40Д-то има много странна картинка. Според мен и в него има шумоподтискане още на ниво РОУ, макар и не толкова агресивно, както в Д300.
В момента Канон 5Д може да се намери под 2000 лева. За сток се е утрепал. Качеството на картинката далеч превъзхожда всички от горецитираните тела. Като за начало можеш да му сложиш един 50/1.8 за 100-тина лева, и ще имаш перфектна детайлна картинка.
Наистина е така:
за 2000лв - 5Д.
за 1000лв -450Д.
Имай в предвид че Д80 и 40Д са 10мпкс. А с 12-те мпкс на 450Д си в друга категория на istock.
И за да не съм голословен, ето един пълен НЕОБРАБОТЕН кадър с 5Д и 50/1.8, конвертиран с CaptureOne4Pro, шарп на 0
За 15mp от Канон 50Д да споделя, че внимателно снимани и конвертирани картинки, с по-остри обективи (примерно 70-200 f/4 L IS) спокойно влизат в XXL размера на ИС (които са най-капризни)
http://www.istockphoto.com/stock-photo-10296184-blue-grape-cluster-with-leaves.php
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos