Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime31.01.2008
     permalink

Аз получавам чекове в $$$ всеки месец. Нося ги в Булбанк, те ми превеждат $$$-те в сметка, кояти имам при тях. Таксата е 10Евро, срока е до 45 дни.

И аз искам по-читава банка, ама нямам време да  обикалям и да питам... Ако някой знае къде срока и най-къс, да казва.

My Stock Photos
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime31.01.2008
     permalink
    Ecobo, не ми е ясно защо с чекове ги получаваш? Или просто са от места който не работят с MB или Paypal.
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime31.01.2008
     permalink
    Сигурно става дума за Голямия Брат (още известен като Гугъл Wink)
    екобо, виж в този форум, какво са писали за осребряване на чекове: http://www.webmasterbg.org/ (някъде там бях чел че пощенска банка били добри). Доколкото си спомням от това което съм чел там, таксите и чакането при всички е горе-долу подобно на твоето.слушай Админа
  1.  permalink
    Екобо, по-назад в тази тема бях споделил моя опит, но последния чек, който осребрих, беше преди повече от половин година. Работих с Пощенска банка, откриха ми сметка (която след осребряване на всички чекове, които имах за осребряване, закрих) и срещу сумата от $8 (или 8 Е, може и да греша) си получавах парите. Най-голямата сума, която съм осребрявал с един чек, беше $800 (не знам каква им е границата, над която вземат процент от сумата като комисион). Така че питай при тях, аз доста обикалях тогава и техните условия няха най-изгодни. Парите си получавах за период 25-35 дни.
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime31.01.2008
     permalink

Сигурно става дума за Голямия Брат (още известен като Гугъл Wink)

Да, гугълски чекове са... Не работят по друг начин с жители на БГ

My Stock Photos
  2.  permalink
    Хъх...това животно не го познавам. Каква е разликата между гугълския и негугълския чек? Приликата ми е ясна - и при двете си получаваш парите.
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime01.02.2008
     permalink
    да, Ом, с дебитна Виза към разплащателна сметка съм : )
  3.  permalink

Сори, че пак дъвча старата тема, но, след като изчетох темата, имам малко неясноти, които се надявам да разсеете.

Имам две банкови сметки в ПИБ - левова и разплащателна. МБ само с левовата ли мога да вържа?

10х

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime06.02.2008
     permalink
    От личния ми опит само с левова.Имах доларова разплащателна и няколко пъти опитах да адна сметката в МБ профил, но секи път МБ казваше неможе в валута различна от тази на страната в която живееш. Но имаше една по стара тема в която обсъждахме същия въпрос. Някой каза че можело и с доларова или еврова VISA.
  4.  permalink

Благодаря, сънифрог! Темата, за която говориш, е същата, но няколко страници по-назад. Иначе преди малко и мен ме гледаха, като че имам 3 крака и 6 ръце в ПИБ-централен офис София. Нищо де, ще пробвам с левовата, както ме съветваш.

Wink

• CommentAuthorrussanov
    • CommentTime17.02.2008
     permalink

Здравейте ,

въпросче :)

направих си акунд в Moneybookers, качвам в istock и shutterstock там съм посочил плащане с чекове мога ли сега да го  променя и как точно става?

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime17.02.2008
     permalink
    къде там?
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime17.02.2008
     permalink
    и на двете места може
    • CommentAuthorrussanov
    • CommentTime18.02.2008
     permalink
    В shutterstock като посоча плащане с  Moneybookers не трябва ли да им дам  някакво ID, защото не виждам друга опция.
    • CommentAuthorjulydfg
    • CommentTime18.02.2008
     permalink
    Your Account - Payout Method - Moneybookers
  5.  permalink

Забелязвам, че се говори предимно за Moneybookers.

Но не забелязвам дали някой има опит със paypal?

Би ми било интересно да чуя мнения, още по-добре, ако са базирани на опит :) 

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime19.03.2008
     permalink

Амии те отскоро работят с Бг, но мисля още неможе да се теглят пари до тукашни сметки, поне аз го правя към US акаунт.
    Има списък на сайта (долу в малките текстови линкчета - worldwide) в него пише кое как.
    Друго нещо е че постоянно се увличат със сигурността и често изкарват хората от кожите им заради произтичащите спънки
    включително и при разплащане.
    Интересува ли те нещо по-конкретно?

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime19.03.2008
     permalink

пейпал си работи вече с български сметки

и е факт че имат много секюрити ... спънки

аз си ползвам МБ :) 

слушай Админа
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime19.03.2008
     permalink
    аз пък с Пейпал си плащам сметките....малко за Скайпа,малко за Рапидшер...бачка си като пушка!
  6.  permalink
    искам да питам, след като съм готов с verify адреса и bank account-а в Moneybookers вече мога ли да пускам преводи към акунта? никой нищо не ми каза... hmmm
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime22.03.2008
     permalink
    От момента на регистрацията можеш да превеждаш пари към акаунта и да сендваш на друг такъв. Но ако искаш да може да превеждаш към банковата си сметка трябва да има адресна и банкова верификация. В противен случай парите си седят в акаунта ти без да можеш да ги земеш.
  7.  permalink
    разбирам, мерси sunnyfrog :)
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime23.03.2008
     permalink
    И друг варанат има, който  не е препоръчителен:) Един познат писал в SS на начин на разплащане някакъв е-майл. И като дошло време SS му пращат парите автоматично,а той още няма регистрация. И когато си направил акаунт в МБ парите били там и първия момент се зачудил кви са тез пари. Дефакто са били пратени към несъществуващ акаунт. И ако до определено време не бъде направен акакунт с нужното име, парите се връщат обратно в СС в акаунта ти.
    • CommentAuthorrussanov
    • CommentTime24.03.2008
     permalink

След като попълних банковата си сметка в акунта на МБ получих следното съобщение:

You will receive a verification code in the reference field of a dummy deposit to the following account

повече от две седмици го чакам тоя код но така и не идва:)

от банката не знаят къде трябва да се появи:)

Някой може ли да помогне?

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime24.03.2008
     permalink
    ако имаш онлайн банкиране - виж го там в детайлите на транзакцията
    иначе в банката също трябва да го видят в транзакцията - просто да ти кажат всичко свързано с нея и ти ще се оправиш ;)слушай Админа
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime24.03.2008
     permalink

ами четох четох чтох и излиза голяма обърквация... един човек не се хвана да напише по стъпки най-правилния и изгоден начин за получаване на $$$ от микросток агенциите.

Аз лично нямам абсолютно никакъв проблем с пейпал и не мога да разбера защо всички използват МБ...

Какви са недостатъците на ПейПал? има ли смисъл да работя с МБ вместо с тях?

аз лично си получавам парите в $$$ от там да ги плясна в картата ми струва само 2 евро

това ли е единственото предимство че с МБ е по-тънкажно с някакви 2 кинта ?

някой беше писал и за спънки със сигурноста... като например?

Искам просто да разбера има ли смисъл да минавам към МБ :) 

My StockPhotography Portfolio ShutterStock
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime24.03.2008
     permalink

преди не можеше да се ползва пейпал ;)

спънките - не са точно спънки. просто пейпал имат особено разбиране за сигурност и ако изведнъж получиш по-голяма сума, ще ти блокират акаунта. и някакви такива

но и двата сайта работят и като цяло  ползвай който ти е по-удобен

доколкото до "един човек не се хвана да напише по стъпки най-правилния и изгоден начин за получаване на $$$ от микросток агенциите" - доколкото разбирам, ти ползваш пейпал успешно, напиши статия за него ;)

слушай Админа
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime24.03.2008
     permalink

MoneуBookers са си много харни. До скоро така или иначе ги нямаше PayPal някакви в BG.

От MB към банковата сметка идват за 2 дни парите, от PP към сметката за над седмица.

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime25.03.2008
     permalink
    С Payoneer card от IS е за същото време като при МБ.
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime08.04.2008
     permalink
    Бързо въпросче.... Ако си открия Visa Electron към ПИБ в лв. примерно.... ще мога ли да я захранвам от МБ акаунта ми който е в долари?My StockPhotography Portfolio ShutterStock

Реклама