Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime29.07.2007
     permalink
    По принцип идеята наистина е да печелят от кредити банките. Аз ползвам също на баща ми една MasterCard. Не само има 2000лв. кредит, ами и преди месец като го надхвърлих мина транзакцията, само дето ме глобиха 20лв. за това.
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime29.07.2007
     permalink
    Моля някой, който е получавал валута от МБ към псевдо кредитна валутна ВИЗА, да ми каже ясно става или не става? Всичко което се пише тук е много полезно, но аз се неразбирам ще стане ли номера. А не ми се прави още един експеримент за да ми изкочи отново някакво писание като горе "копираните" от мене от МБ.
    На мене точно истинска валутна карта надали ще да дадат.
    • CommentAuthorSLR
    • CommentTime29.07.2007
     permalink

Sunnyfrog,в банката ми бяха казали че няма проблеми да получавам пари по картата/например от Ибей/, освен че има някаква такса при получаване.

Най добре се обърни към самата банка, за да няма после недоразумения.

Пак казвам че си говора, без някога да съм пробвал как става!

Като клиент на няколко банки, препоръчвам ПИБ, най-адекватно се държат и са по любезни от другите с които работя.

....въпреки всичко, май е въпрос на банков клон и конкретен служител, за съжалениеFrown

www.mikkro.com
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime29.07.2007
     permalink

ами дебитна, ма както ще да се казва

просто карта без включени застраховки,
    годишни и незнам си какви такси (или поне допустими такива)
    без кредити, проценти, лихви, оувърдрафтове, спам и т.н.
    карта дето да работи на банкомати, в магазини и онлайн
    в Бг както и в чужбина. пък толкова ако е важно това,
    що да не може клиента да си избира от списък услугите
    при поръчката? веднъж се прави и това е.

правят се на ущипани. достатъчно може да се печели
    от това че разполагаш с чужди пари. има граници за теглене,
    ама ако са в час.
    спечелете ме с разплащателна сметка + адекватна карта,
    аз сам ще си отворя спестовната. готината банка ще помага
    на клиента, ще работи с него и така ще наедрее работата

измислят се всевъзможни усложнения оправдани с
    "удобството на клиента" за който очевидно не се мисли
    правилно (да не кажа въобще).
    или поне не и за обикновения такъв, а не собственик
    на империалистичен бизнес

да речем че искам карта обслужваща сметка в банка -
    електронките се доближават да, но не са баш това
    до колкото съм чувал са се появили като студентски или младежки,
    като сега вече са се утвърдили, ма незнам какви изненади крият
    на места например искат подпис при разплащане, докато другаде
    код а има и с двете. от интернет нещо да си купиш - врачувай

явленията customer support и customer care пък са напълно
    неясни по тези ширини а е КРАЙНО време вече
    добре че превалутиране познаваме. то и това оставаше

ау какво съм изписал. много са ме ядосали
    спирам до тук. извинявайте. форума не е за финанси - слава богу!

• CommentAuthorSLR
    • CommentTime29.07.2007
     permalink
     Din,добре  беше  казал  "колко са ни спънати банките" ,ама за момента май е най добре да се нагаждаме  според тяхFrownwww.mikkro.com
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime29.07.2007
     permalink

или да ги ръчкаме да се стягат

•  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime30.07.2007
     permalink
    Visa classic я вкарах в акаунта си в МБ без проблем. Но докато не си "проверих" адреса, можех да превеждам към картата само около $70, след проверка на адреса (пращат ти писмо с код, който въвеждаш) мога да пращам към картата 2000$ месечно, което е достатъчно засега :-)My Stock Photos
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime30.07.2007
     permalink
    Аз преди да взема за първи път пари от МБ ходих в няколко банки да разпитам. Първо никoй не беше и чувал за МБ. Налагаше се в една и съща банка на нъколко човека да говоря едно и също нещо и те не разбират. Казвам им че е като Paypal с малки разлики и се тая. Просто исках да разбера как валута през нета да пристига в моя валутна сметка. В краина сметка направих една валутна и една левова, разплащателни, щото при друго положение няма да мога да оперирам с парите а само да ги държа на склад сметката. Ако ида да ги питам пак. Отговора които ще получа ще е същия. А в крайна сметка валутна разплащателна сметка не върши работа, освен ако  на купувахс валута в бг и да си ги събирах там примерно. Но в нея от МБ не можеш да вкараш и 1 цент. Най вероятно ще пиша на МБ за тая пуста виза. Освен ако хората които по горе споменаха че на валутна Виза получват валута от МБ /Paypal се още не огрява Бг./не ми кажат дали ще стане номера

Дин сички са пощурели заради тея банки. тактиката им е ужасна. Но и в чужбина е така доколкото знам. Когато им даваш парите си ти дават някакъв мизерен процент а ако те ти дават пари такъв процент ти слагат че направо ти хвръква главата. А за жилищните кредити направо е ужас. Едни вид си купуваш жилище на почти два и половина пъти над цената на жилището. И трябва цял живот да си сигурен че ще има от де да ги вадиш тия 1000лв за да даваш всеки месец.
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime30.07.2007
     permalink
    Не съм казал, но пак повтарям: от МБ превеждам на Виза-та доларес директно. Няма проблем.My Stock Photos
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime30.07.2007 (редактирано)
     permalink
    Ооо мерси Еcobo. Ти си отговорил докато аз писах тоя ферман.

При банковите акаунти помня, че имаше едни път валидация на адреса където живееш. Така и така не разбрах за кво е.И в реалната пощенска кутия получаваш истинскo писмо с кода. И втори път валидация на самата сметка. Прави се когато получавш някакви пари преди да ги седнеш към сметката си натискахс бутона че искаш валидация . И на бележката която пристига при тебе след тразакцията има един код и той се вкарва на нужното място и така ти се дига прага на прехвърляния. Но мисля че беше някъде към 30 000$ за 90 дни. Което ми се струва адкси много на мене. Ама дай боже по 10 000 на месец всекиму:)
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime30.07.2007 (редактирано)
     permalink
    Изникна ми и още един въпрос.....В каква валута смятате че е най добре да ви е акаунта в МБ?

Някъде из форумите на стоковете някои беше повдигнал темата.

Тази тема естествено е възбудена от падането на долара за последната половин година с около 20-30centa.

Приемерно за нас в Бг е по изгодно да сме в евро според мене. Първо защото сме вече ЕУстрана и второ че засега е стабилна валута. Но проблема идва от това че май повечето stock сайтове само в долари работят. Мисля че Фотолия при регистрацията си избираш в каква валута да си. Те май са няколко абсолютно еднакви сайтове но с насоченост към определена валута/това странно ми се видя/. V IS ot Control panel можеш да си сменяш валутата. Но незнам дали ако ги сменя на евро например, ще получавам евро или това е просто за удобство на хората за да им е по ясно какво са изкарали. На същия принцип на нас би било най удобно в лв., а не да вадя калкулатора и да смятам точно колко съм изкарала. Което никога не съвпада с това което получавам. Почти винаги поне по 5 лв по малко е. Как и къде отиват не ми е ясно или ги смятат тия долари по доста кофти курс.
  1.  permalink

доста мнения, и все пак... това, което разбрах е:

1. Откривам си акаунт в Moneybookers в ЛЕВА, защото съм в България.
    2. Правя си кредитна карта VISA в Райфайзен Банк България или ПИБ също в ЛЕВА.
    3. Вкарвам данните на картата в акаунта в MB.
    4. Правя валидизицаия на реалния си пощенски адрес в MB.
    5. Пращам заработеното от сток сайтове към MB акаунта. MB го обръщат в ЛЕВА без значение в каква валута идва.
    6. Прехвърлям от Moneybookers към кредитната VISA.
    7. От кредитната VISA прехвърлям към разплащателна сметка в ЛЕВА в същата банка, за да избегна комисионна при теглене на пари.
    8. Следва 1 седмица смазване по кръчми и клубове... ахахха :)

Правилно ли съм разбрал???

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime30.07.2007
     permalink
    относно 2 и 1: можеш да си откриеш разплащателна левова сметка или кредитна карта  в която и да е банка в Бг стига тая банка да я има в списъка на страницата на МБ. Аз лично до този момент съм била само с разплащателна левова смета и  друга такава  но дебитна карта/и двете се въвеждат като банков акаунт в Мб. Отделна е мястото за кредитните карти и там са посочени кой стават.

От мнението на Ecobo разбрах че  кредитната Виза може да бъде и валутна и можеш направо валута в нея да превеждаш от МБ.

Като си правиш акаунта в МБ прецени под каква валута да ти е акаунта лева, долари, евро или нещо друго. Иначе ако искаш да променяш вида на валутата трябва да пишеш писмо на МБ да сторят каквото желаеш.

относно 5: ако акаунта ти е в левове ще го обръща доларите в левове. Но ако е доларова и получаваш долари е друго. Обръщането не е ясно къде точно става дали директно от МБ обръщат левовете в $ или тук в Бг става това при самото прехвърляне на парите ти в сметката на МБ в БГ която е в РББ. И вече от там до 1-2 дни се прехвърлят в твойта сметка

Отделно има валидация на банквова сметка или кредитна карта в МБ, а не само на адреса. Но там вече прочети какъв е лимита за прехвърляне на пари и виж дали те устроива. Не си спомням какъв беше,защото аз ги валидирах.

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime30.07.2007
     permalink
    преди малко ходих до ПИБ, където имам обикновена левова сметка
    парите от МБ се пращат във валутата в която е регистриран МБ акаунта. След това парите се превеждат от самата банка. Други такси няма - така ми казаха.слушай Админа
    • CommentAuthorsauron69
    • CommentTime04.12.2007
     permalink
    Питане- е ли най добре човек да си открие сметки направо в Райфайзен банк, за да няма преводи от банка в банка, и съответно загуба на време и пари за такси? Питам защото аз си имам сметки открити в СИБАНК, а и една доларова в ПИБ, но май е най-добре за целите обсъждани тук, да си открия и в Райфайзен? Какво смятате че е най-добре да направи човек?
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime04.12.2007
     permalink
    Не виждам Райфайзен какво предимство ще има пред ПИБ примерно. Направи си още една левова там и си готов. Малко им е кофти електронното банкиране, ама то на половината банки е такова.
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime04.12.2007
     permalink
    Хора, някой има ли представа с чековете как стоят нещата?
    В ПИБ до колкото разбирам таксата за касиране е 0.2 % при 20 дни период за проверка на самия чек.
    • CommentAuthorexo99
    • CommentTime04.12.2007
     permalink
    OOB Embarassed
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime04.12.2007
     permalink

Много зле стоят нещата с чековете. Те са чудесна опция ако си в Щатите - там нещата стават за няколко дни.

Тук времето за осребряване варира, ама стига и до 40 дни.

За мен не си заслужава въобще разкатавката.

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime05.12.2007
     permalink
    да ясно : )) можеше да се очаква : )
  2.  permalink
    din - налагало ми се е да осребрявам доста чекове. Най-евтино (инфо допреди няколко месеца) е в Пощенска банка, вземат ми нещо от рода на $ 8, твърда сума. Питай там. Време, за което си получаваш парите - 20-30 дни.
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime06.12.2007
     permalink
    10x
    • CommentAuthornike
    • CommentTime02.01.2008
     permalink
    Изникна ми един въпрос. Как декларирате парите от микростокове в данъчното? Трябва ли някаква регистрация в данъчното за да правиш стоков бизнес?
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime03.01.2008
     permalink

Някои сайтове изискват попълване на определени формуляри и данни от регистрацията на чужд гражданин в държавата, където се намира управлението на дадения сайт, повечето обаче не изискват нищо.

Що се отнася до българските данъчни, при желание просто можеш да декларираш приход:
    http://www.nap.bg/ospage?id=176
    виж: Декларация за облагане на доходите с източници в чужбина
    друг вариант е да се обърнеш към счетоводител : )

3.  permalink
    Някой получавал ли е от вас чек? Имам кредитна карта Американ Експрес, но не ме блазни факта да си дам данните на такъв сайт. Ако получавах по $1000 на месец, нямаше да се замисля, но като съм от малките играчи и качвам, за да си взема я обективче, я светкавичка, започвам да се позамислям за сигурността и риска. Какво мислите?
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime29.01.2008
     permalink

Няма никакъв риск.

Какво точно имаш в предвид по ' но не ме блазни факта да си дам данните на такъв сайт''?

Това си е чиста проба параноя и недоверие по български. Tongue out

Чека е толкова по-неудобен, а шанса да стане фал с кредитната карта малък, че не си струва.

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime29.01.2008
     permalink

ами че ако не на такъв сайт то къде?
    по банкомати и магазини ми се струва по-рисковано

разбира се, имаме предвид че не се съхраняват големи суми в сметки обслужващи каквито и да било карти
    най-малкото не е изгодно...

4.  permalink
    Да, разбирам Ви. Въпреки, че в други държави съм си пазарувал с кредитна карта без проблем, просто подхвърлих въпроса. дин - все пак е кредитна карта, а не карта, издадена по банкова сметка. Благодаря за отговорите:)  
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime30.01.2008
     permalink

I see, грешката е моя
    ами да така нещата стоят по-различно.

все пак мисля че слабото звено по веригата е нашата банка,
    дано не съм прав

5.  permalink

din, ти с дебитна карта ли си? И някой от вас получавал ли е чек? 10х

Реклама