Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
хмм. така
бихте ли ми споделили, не че ми е много наложително, но като дойде момента, как е най-безболезнено да си получиш заработката от споменатите сайтове? приз пейпал все още не става, доколкото знам... някой осребрявал ли е, как става, къде става и т.н....
предполагам, че има хора по-запознати от други хора (като мен, хех)... и ще бъде полезно
мерси!
За кои сайтове става дума? Ако поддържат разплащане през MoneyBookers, ползвай него - парите ти идват в сметката в мънибукърс веднага и след това можеш срещу малка такса да ги прехвърлиш в банкова сметка тук. Самите мънибукърс имат централа у нас (макар и неофициална, тоест само разработката им е тук доколкото знам, нямат иначе съпорт на български) така че са по-сигурни за парите, отколкото други. А пейпал не поддържа пращане на пари до България.
Arcane lore - direct publicism siteСпоред мен е по-добре moneybookers. Дори и да пуснат за българия paypal, самото отношение към нас като към втора ръка хора ме отблъсква от идеята да ги ползвам. Вярно, донякъде са монополисти, но напоследък това се променя - примерно moneybookers се развиха доста.
По-скоро трябва да се пазиш от други, непроверени сайтове - много лесно в този бранш се оказва, че сайтът е пералня за пари и може да е опасен за трансферите ти. Ако обещават прекалено много неща в някой сайт за разплащане, значи има някаква уловка. Разните e-gold и подобни например. Може да не съм прав, само мнение
аз вече повече от година го ползвам и съм много доволен, транзакцията е само 2.40$
да, в МБ е истината
към коя банка пращате?
че аз пратих към ПИБ и те ми удържаха някаква огромна такса...
МБ акаунта ми е в долари, пък ПИБ-а е в левове
слушай АдминаНе съм си имал работа с MoneyBookers, но когато получавате директен банков трансфер (wire transfer) плащате такса за получаване (и изпращащия може да плати такса). Таксата е много разумна, осбено за големи суми. Между банките варира, но е от рода на $10-$25 дори и при големи суми като $2000. Така че това е добро решение. Вероятно при получаване от MoneyBookers се начислява такса от този род.
robi-bobi, открий си сметка в долари, не можеш да получаваш в такава в левове. Струва 2лв. да си откриеш, тоест не е нещо скъпо. Може би са ти казали че ще струва много ако ти преведат в левовата?!?
Да се включа и аз, че виждам някакви обърквания в вашите разсъждения.
Първо относно таксата на MoneyBookers без значение 100$ или 1000$ искаш да прехвърлиш в личната си сметка таксата е винаги една и съща.Тия дни беше 2.45$ , а преди половин година към 2.36. И така постепенно расте надолу нагоре в зависимост от дережето на долара.
Аз си бях направила доларова сметка именно с тая цел, но неможах да вкарам сметката в акаунта си в МБ, изписа ми се че мога да получавам пари само в сметки с валутата на държавата в която живея/един вид левови/. Освен ако нещо не се е променило. Незнам как е по изгодно да е акаунта в МБ в долари или евро или лева. Според мене не трябва да има много обръщания от една валута в друга, но не съм много наясно.
Сметката на MoneyBookers е в Раифаизен bank.То си го пише в саита на МБ.
Тук прилагам какво пише в МБ.
"Local transfers in foreign currency are not supported by Bulgarian banks so all bank transfers within Bulgaria will be executed in Bulgarian levs (BGN) according to the exchange rate of the National Bank of Bulgaria (BNB). Please make sure that the bank account where you will receive the money is a BGN account."
А това се изписва при опит да аднеш валутна сметка:
"Due banking restrictions we can only send bank transfers in BGN. Please submit the IBAN number for your BGN bank account. "
Така че тези от вас които получават парите си в валутна сметка, явно не ползват МБ.
Да, аз съм добавил сметка в лева и парите се обръщат в левове. За в България най-удобно си е точно така - обръщат ти се в левове, прехвърляш си ги и си ги ползваш веднага
Доколкото помня, moneybookers имаха преди условие каквато е първата сметка, която добавиш или каквато валута зададеш първо в настройките си - такава ти остава след първия трансфер за постоянно. Идеята е да не можеш да си сменяш валутите постоянно и да "играеш" с разликите. А и е един от начините да се направи неподходящо за пране на пари - това явно е основният проблем на тези сайтове, затова и пейпал играят на сигурно и работят с няколко страни само. (Не съм сигурен, но май и moneybookers имат все пак "черен списък" с държави, но е много по-малък от този на пейпал и за щастие не попадаме в него
пътувах до САЩ преди 2-3 години и като дойде време да си тръгвам, нарочно
оставих едната сметка в банката в Калифорния отворена, сега съм я вързал
с акаунт в Paypal и си я тъпча за черни дни. хехехе
и аз съм с мънибукърс.
Фърлям затработеното в сметка в BGN в Централна кооперативна и по мои изчисления таксата ми е от порядъка на 2-3лв (не съм сигурен дали разликата не идва от курса на долара). Btw таксата не е нищо в сравнение с прехвърляне на пари от ОББ към друга сметка. Тъпаците искат 5лв...Ама да не се отплесвам, че и се ядосвам
ecobo а като теглиш от картата каква е таксата? дали е като при нормална дебитна карта към 30ст
И също картата ти VISA ако е валутна, можеш ли от МБ да прехвърля
директно в валута. Това при положение че е направена в БГ
Кредитната карта е към банкова сметка (има и изключения доколкото разбрах).
По принцип теглене от банкомат е скъпо. Примерно за едни карти е 1% от сумата.
А иначе като си е сметка можеш от банката да теглиш пари без такса, а с електронно банкиране можеш да прехвърляш в друга сметка.
Аз например имам три сметки - една в $ за получаване на пари, една в $ за кредитната и една в лева. Като получа пари в едната в $ прехвърлям в левовата за да тегля от банкомат, или прехвърлям през левовата и после до $ на кредитната карта за да купувам неща.
Картата ми е Виза Класик към Булбанк, има депозит 150$, който не може да се тегли - гаранция един вид, плаща се при откриването на сметката. Самата сметка е доларова, в нея може да се внася, но не може да се тегли по друг начин, освен от банкомат. Годишната такса е 60$. За теглене от банкомат на Булбанк таксата е 60 ст., а от банкомат на друга банка - 5 лева. Хубавото е, че с тази карта си плащам навсякъде из Нет-а, регнал съм си акаунти в 2checkout.com, PayPal и eBay, освен това картата "върви" навсякъде по света.
Условията за МастъКард са същите, ама не се котира по същия начин. Например, от МБ могат се превеждат пари САМО към Виза. Виза Електрон не е същото...
My Stock Photos
Иначе си е пладнешки обир
това.Аз с моите дебитни карти адски рядко мога да ползвам същия
банкомат към банката която са.А тук където живея пък има един банкомат
на 1инвестиционна и един друг но непомня на коя банка.
Имам Visa по същия начин с депозит. В ОББ депозита е само 50 валутни единици (тоест ако е в долари $50, ако е в евро 50EUR).
Задължително електронно банкиране си направете, който няма. Таксите са минимални или никакви.
Например не се налага да тегля пари от кредитната карта от банкомат, защото ги прехвърлям в дебитната.
Visa Electron-а си е дебитна карта, но международна. Вече на места я издават вместо Mestro-тата (конкретно в ОББ). Няма недостатъци, само предимства пред Maestro. На някои места я приемат за разплащане в Интернет, ама на много други не.
Мани, колко са ни спънати банките ... има сякаш раздвижване последните години, ма сме далече от истината.
Какво ли им пречи да пуснат обикновени международни дебитни карти VISA, каквито има навсякъде общо взето?
Din, какво значи "Международна Дебитна карта Виза"???
Те Виза по принцип са Кредитни/т.е. може да теглиш/плащаш, без да си вкарал товои пари в нея/.
Дебитни означава че, може да теглиш/плащаш само колкото си си я захранил.
Иначе повечето карти на Виза, който издават у нас са псевдокредитни,т.е. навсякъде ти ги признават като нормална кредитна карта и може всичко да плащаш, стига да си я захранил с нужните суми
Навремето като си вадих мойта от ПИБ, за да ми дадът "истинска" кредитна карта Виза, и за да харча от нея сумите който ми трябваха, ми искаха да докажа един доход от рода на 2000 лева, което е нереално.
Затова и аз избрах варианта на Борис и Екобо-50 Евро неснижаем остатък и 30 Евро поддръжка за година.
С нея може да се плаща и пазарува отвсякъде/плащал съм и по разни села в Китай
/, а също така и могат да ти превеждат пари по нея.Доларите се превалутират в Евро и има някаква такса ако на тебе ти превеждат, но не помня колко.
Само да уточня че досега не са ми превеждали пари по нея де...
www.mikkro.comVisa Electron = дебитна карта.
Visa = кредитна карта. Във варианта в който си я захранваш за та харчиш я наричат 'кредитна карта тип дебитна'. Тоест, въпреки че технически е кредитна, никой освен теб и банката не знае това
Опитах се да изкарам такава кредитна карта на фирмата си и се оказа че за корпоративните трябва да оставиш 5000лв. депозит.
Именно това имах предвид че е "Псевдо-кредитна"
Във Франция пък брат ми имаше нещо като кредитно-дебитна Виза, докато си имаш твой пари вътре си ги харчиш, и банката те гледа накриво, защото не им носиш никакви лихви освен годишната такса.После обаче, като ти свършат твоите пари можеш да теглиш/плащаш на кредит, и те са много доволни защото вече им плащаш лихви
Наздраве!!!
www.mikkro.com