Отворени уроци за студийна фотография с PhotoSynthesis и Dynaphos
  • 12 Comments sorted by
  • Реклама:

• Записването за вторите две лекции от курса започва на 23 септември!

Лекциите са както следва:

3.Синхронно плуване за фотографи     07.10.2008 г.   19:00 – 20:30 ч.

(за начинаещи)

и

4.Заснемане на лъскави предмети (хром)     14.10.2008 г.   19:00 – 21:00 ч.

(за средно напреднали)

цък за повече подробности

• Мерси Роби. Записах се :P
  • Аз бях на снощната лекция - беше полезна :)
  • Сигурен съм. Аз бях на тази за Домашното студио в Mall-а и ми беше много от полза [=
  • булДо - аз се записах за но.4 - ще се видим там :)
  • Е поразкажете, какво правихте там ? И ние от провинцията сме хора

•  Направо го запишете с камера и го пуснете в youtube Cool.

• JGichev - показваха как се подреждат различни постановки, как да постигнем определен ефект с различно подредени осветителни тела. Наблегнаха повече на бюджетни решения - че може да се направят добри снимки и с осветление за 500-700 лв. Ще пусна и няколко снимки с модел - моя милост, утре може би или в събота.
  • robi-bobi  До 14ти значи :face-wink:
  • който се е записал - да не забрави, ей :)

• малко инфо какво се случи на урок 4

БулДо си водеше записки, може да сподели още инфо :)

лектор бе Боровинката (Борис Бишков)

накратко:

• лъскавите предмети които снимаме трябва да бъдат чисти (никакви отпечатъци и подобни)  - за целта си ги почиствате :)
    • трябва да не са надрани, издраскани и подобни
    • "снимаме нещата които се отразяват в предмета" - следователно трябва добре да контролираме средата. с други думи, трябва ни палатка за предметна фотография
    • след като осветим добре продукта, след като се намира в идеално бяла среда, може да направим снимката по-контрастна и интересна като в палатката сложим нещо с ярък цвят което да се отразява в нашия предмет. Оказа се, че за целта може да ползваме и черна подложка за мишка :)

полезен линк: http://dynaphos.com/resource.php?pg=1&id=47

• Палатката е само началото при снимането на метал.

Тъй като не продавам нищо, мога да ви дам друга идея по-евтина - бял чаршаф. :face-monkey:

А иначе, ако забележите на страница втора от тюториалчето, черната карта вмъква малко дефиниция на обема. В случай че искаме да постигнем добра фотография трябва да се очертаят поне част от ръбовете на металните предмети, което включва доста черни карти а може и някакъв градиент да направим по самата повърхност на предметите. :face-glasses:

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации