Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
Има ли Никонци тук? Дайте препоръка за рязък обектив на Nikkor за сток фотография и портрети. В момента снимам с един VR 55-200мм ама има още какво да се желае от резкоста му. Спрял съм се на този
Някой има ли впечатления от него?
Нещо не работи линка вижте тук:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&product=3694&show=additional#slides-pane-1
FOTO-MAN
My Stock Photos
Няма универсални обективи.Вариообективите в повечето случаи са комрпромисни.Принципно по-добрите обективи са твърдите(с постоянно фокусно разстояние), а така също и по светлосилните - 1:2,8, 1:2, 1:1,4 и т.н.За , защото хроматичните аберации цифровите фотоапарати изискванията към оптиката са още по-големи, защото хроматичните аберации са доста досадни при матриците.За съжаление Никон нямят обективи с флуоридни лещи, а и те са доста скъпи.Моят съвет е да се обърнете към обективите на СИГМА,ТОКИНА И ТАМРОН - примного добри качества, те са значително по-евтино. И накрая НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО "ОБЕКТИВ ЗА СТОК ФОТОГРАФИЯ".
Поздрави : Дино
))
dino благодаря за инфото
lemonade и аз ще взимам най-вероятно този 50/1.8 лошото е че само на ръчен фокус ще го ползвам
VR 55-200 е хубав, но е рязък на определени мм, май наистина както казва dino най-добре си е твърд обектив с добра светлосила.
marcov : "...аз ще взимам най-вероятно този 50/1.8 лошото е че само на ръчен фокус ще го ползвам..."
би ли разяснил малко защо само на ръчен фокус ще го използваш..? или аз нещо съм пропуснал...
иначе 50/1.8 Nikkor AF си е супер обектифче ..и цената му е не е висока изобщо.
Показани от 1 до 11 от общо 11