Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime26.06.2008
     permalink

трябва да чакам 6 месеца за да ми изтрият снимките!!!! откъде такава глупост....

как да стана ексклузивен в ИС сега.....

"This file was uploaded or enabled less than 6 months ago. You have already disabled 30% of the files approved in the last 6 months. Our terms and conditions require a minimum amount of time for keeping your most recently approved files online. You can disable this file on: 2008-10-14 09:10 CST."

трябва да има някакъв начин.... 

някакви идеи ?

My StockPhotography Portfolio ShutterStock
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime26.06.2008
     permalink
    За съжаление няма ! Казаков от Istock имаше същите проблеми миналата година с тях но....такъв е живота.
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime26.06.2008
     permalink

не.... трябва да има някакъв начин...

дайте идеи какво да направя... Frown

•  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime26.06.2008
     permalink

ако си сменя името и въобще цялата информация в профила ?

и все пак имам 50 снимки там.... как одобряват кандидатурите за ексклузивност в ИС... дали ще мине този номер.... аз лично се съмнявам а и после ако вземе да стане някоя засечка със снимките...

help me.... трябва да има начин...

•  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime27.06.2008
     permalink
    С Шатъра как реши проблема?My Stock Photos
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime27.06.2008
     permalink

Обади им се по телефона. Може да успееш да ги убедиш.

Явно не са малко хората които напускат агенции напълно и се опитват да направят нещо по въпроса. Ама не е това начина.

•  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime27.06.2008
     permalink

ecobo какъв е проблема със СС ?

още не съм си махнал снимките от там 

•  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime27.06.2008
     permalink
    Именно, и там ще имаш проблем... :(My Stock Photos
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime27.06.2008
     permalink

тарикатят се в ДТ

когато го въведоха доста хора писаха във форумите им че демонстративни напускат
    и също така тези теми бързо изчезваха ;)

пробвай с обаждане, може и да стане ...
    иначе, можеш да махнеш снимките качени по-рано от 6 месеца, но това не решава проблема :(

слушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime27.06.2008
     permalink

ecobo какъв е проблема със СС ?

разясни... 

•  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime27.06.2008
     permalink

Ми в Шатъра трябва да си триеш снимките една по едан - отиде един ден...

А в Дрийма не знам дали е законно да ти задържат снимките. В края на краищата ти си единствения държател на авторските права и единствено ти можеш да се разпореждаш с тях. 

My Stock Photos
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime27.06.2008
     permalink

така е, но в договора който си сключил с тях си се съгласил те да стоят там толкова време

за Шътъра - не става ли с едно писъмце :)

слушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime27.06.2008
     permalink
    те докато го прочетат ще съм си изтрил снимките... не става чак толкова бавно...My StockPhotography Portfolio ShutterStock
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime27.06.2008
     permalink
    btw изтрих ги за 8-10 минути.... те не бяха мн.... към 130My StockPhotography Portfolio ShutterStock
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime28.06.2008
     permalink
    ...а от къде идва целия проблем що не си зададете въпроса...? Проблема идва главно от Istock защото карат хората да се чувстват идиоти. Като искат да имат ексклузивни фотографии да си направят система за такива, да си слага всеки отметката и това е....само че тяхната политика е ...или с нас или против нас, и ти го показват, с отношението което имат към хората които не са ексклузивни,измислят си какви ли не причини ,бавят, само и само да си постигнат целта.
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime28.06.2008
     permalink

Айде пак istock излязоха виновни Cool

Защо не се поставиш на мястото на която и да е една агенция?

Ако тя може да каже на клиентите си 'Ето тези снимки само при нас можеш да ги намериш' е едно. А съвсем друго е да кажеш 'При нас струват толкова, ама не мога да ти обясня защо да купуваш от нас като в съседния сайт са същите на половин цена'.

Сайтът плаща на инспекторите за да инспектират всяка качена снимка. Какво е толкова невероятно че има ограничения за начинаещите фотографи и за тези които не са, но са избрали да качват снимките си в 10 агенции?

Има агенции където си плащаш на снимка за да я проверят (от рода на $50 на снимка).

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime29.06.2008
     permalink

Борис изобщо не е така! Не си схванал мисълта ми за ексклузивните снимки...само че в момента нямам време да влизам в спорове. Laughing

Istock са най великата агенция на света!!!!  Доволен? Tongue out

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime29.06.2008
     permalink
    " Има агенции където си плащаш на снимка за да я проверят (от рода на $50 на снимка)." Само че отиди там, да попиташ колко дават за същата снимка. !!!?
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime29.06.2008
     permalink

Васо, голям човек си а се държиш като ... не толкова голям

няма нужда от ирония ...

ти си на едно мнение, Борис на друго
    някой трети ще е на мнението на някой от вас, а някой четвърти ще си има някакво съвсем десето мнение

това което тук се случва е следното:
    - ИС правят нещата така че фотографите които качват само при тях да са на изгода (правилно или не - това е положението. голями са - могат)
    - ДТ прави така че да задържи колкото се може повече време снимките си при тях (правилно или не - съгласили сме се с това в момента в който сме цъкнали на онова Ай Агрии)

това е положението 

по темата: когато решите да ставате ексклузивен към ИС, решението е от този момент нататък да казчвате в останалите сайтове, но не и в ДТ. И така 6 месеца. Вярно, тъпо, но поне все още имате файлове навсякъде докато мине този период 

П.П. думи като мам*а им не виждам защо се споменават - бизнес е - всеки се бори за $$$ (включително и ДТ) - вярно нечестно, но ние сме казали че сме съгласни с това. За наравоучение - четете с какво се съгласявате.

слушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime30.06.2008
     permalink

И аз обмислям да стана ексклузив в ИС. Питах съпорта, казах ми че няма НИКАКЪВ проблем да продавам снимките си другаде, стига да не са с РФ лиценз. Писна ми да администрирам 100 сайта... То и без това парите са никакви, поне да са на едно място фотките...

ШС продават най-много (щото цените са тънки), ама от тях най-малко кинти идват...

Остава проблема с ДТ...

My Stock Photos
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime30.06.2008 (редактирано)
     permalink

ами доста хора поради тази причина се местят в ИС - пести се време и нерви
    да, ексклузивността е за РФ лиценза
    както и за безплатни снимки - мисля че не можеш да пускаш снимките си като безплатни (да кажем под някой ЦЦ лизенц) ако искаш да си ексклузивен
    не съм 100% сигурен, трябва да се провери последното

слушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime30.06.2008
     permalink

Не можеш да даваш безплатни снимки. Това е сигурно.

Но можеш да продаваш Rights Managed. Примерно в PhotoShelter можеш да избереш RF или RM и просто можеш да избереш второто.

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime30.06.2008
     permalink

ясно

слушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime30.06.2008
     permalink
    Хм, това с безплатните може да е проблем щото имам един сайт с безплатни снимки, верно са стари и много калпави, ама...Ама не ми се пипа сайта, че само от AdSense дава 200-300 долара на месец..My Stock Photos
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime30.06.2008
     permalink

когато на времето четох ексклузивния договор, имаше нещо и за участия в конкурси

по-точно, не може да си даваш снимките на организаторите на РФ принцип

като цяло , това са двете неща които не ми харесват

иначе има и необявени причини, повече за които след някой друг ден Money mouth

слушай Админа | блога ми
  1.  permalink
    Не съм сигурен дали има вече тема по въпроса, но мисля че ще бъде от полза ако тук се коментират въпросите за изтриване/канселиране на акаунт в по-известните микросток агенции. При повечето е различно, а доколкото си спомням има и "уловки" като например шестмесечен период на изчакване до пълно изтриване на акаунта (мисля, че беше Shutrstock) - не съм сигурен...
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime14.08.2008 (редактирано)
     permalink
    здравей Росене, преместих ти въпроса в съществуващата тема
    а темата вече е с по-дескриптивно заглавиеслушай Админа | блога ми
  2.  permalink
    да така е по-добре
    • CommentAuthormarcov
    • CommentTime26.08.2008 (редактирано)
     permalink
    А някой знае ли как стои въпроса с www.bigstockphoto.com , как се трият снимки в този сайт? Изрових га половината , не намерих такава опция. Много умряла работа там, даже по 1 път не са видяни камо ли купени снимките ми. Ще съм благодарен на малко помощ ако някой случайно качва в bigstock.FOTO-MAN
    • CommentAuthorMinko
    • CommentTime27.08.2008
     permalink
    Пиши им на мейла, те ще ти обяснят, как се трие, аз така не можах да загрея как да ги изтрия моите от 123rf, та им писах и хората най-любезно ми обяснихаSmile

Реклама