Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    • CommentAuthormatey13
    • CommentTime15.06.2008 (редактирано)
     permalink

Mick благодаря съжалявам за линка ще опитам пак. Не става нещо сложил съм 3 снимки кажете нещо за тях. Благодаря предварително

• CommentAuthormatey13
     permalink
    благодаря роби ,
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
     permalink

тъкмо оправях линковете и видях че и ти ги качваш
    мисля че сега е наред

относно снимките ... ще се опитам да посоча част от проблемите които виждам в тях

• пилето:
      • снимката има шум
      • частта около окото май е софтуерно осветлявана и е загубила контраст
      • фона и кърпата под пилето не са сток - не са 'про'
      • има светлинно петно на кърпата - изгоряли участъци
    • цветето
      • повечето сток сайтове имат доста снимки на цветя. за да приемат нова, обикновено критериите са високи.
      • фона би трябвало да е бял и добре отделен (нито прекалено меки, нито остри ръбове - най-добре е да се е получило естествено - от начина на снимане, осветление)
      • представи си защо някой дизайнер би избрал точнотази снимка. това е един от най-добрите подходи при самооценяването
    • къщата - най-добрата от трите снимки
      • вероятно ще трябва проперти рилийз за къщата (ако е частна собственост)
      • хората долу дясно не помагат за използваемостта на кадъра
      • би могло снимката да е в по-близък или по-далечен план, така е някак си нито тук, нито там,но това вече е лично виждане

нека горното да не те обезкуражи, ами да те насочи и надъха

успех

слушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorm.g.a
    • CommentTime18.07.2008 (редактирано)
     permalink

Здравейте, фотографията ми е хоби но вече все по често ме викат на разни мероприятия да снимам.Рових се из сайтовете за да си намеря обектив за моя 350д и случайно попаднах на тема за микросток.Отворих сайтовете за микросток и поразгледах снимките (ако могат да се нарекат така) изглеждат ми повече като 3Д монтаж но както и да е реших да пробвам една снимка, която не е в изискванията за запазена марка и др но ще я пусна тук просто да си кажете мнението (става ли от мен стокър или неLaughing)Снимал съм от ръка с вградената светкавица ,като фон сложих един бял лист от долу а на светкавицата направих нещо като мини софтбокс, също ползвах и друг бял лист да отразява над уреда и според мен се получи добър ефект,след това в фотошопа направих фона бял и малко цветовете ....но ми изглежда пак естествена сравнение с сток фотографиите от сайтовете

1.  permalink
    На първо време виждам търговска марка на уреда, трябва да я махнеш с шопа. Моделът на устройството също не трябва да присъства.
    • CommentAuthorm.g.a
    • CommentTime18.07.2008
     permalink

Да прочетох за изискванията, и твоя отговор ме укуражава след като толкова малко проблеми изтъкваш, най голям проблем имам с цветовете защото на мен ми харесват едни цветове а като чета темите и се споменава "сток видът е еди какъв си" и реших да опипам почвата така да се каже да видя колко хард са изискванията в обработката и осветлението.

Реклама