Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток фотография, дизайн и видео. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За част от нас сток-а вече е основен източник на приходи. Сега работим за себе си, по собствени идеи и без шефове и клиенти. Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime29.05.2008
     permalink

Преди месец ги питах дали мога да стана ексклузив при положение, че имам сайт и си продавам снимките... Казаха, че може, ако не ги продавам с Royalty Free лиценз - демек, мога да стана ексклузив... Аз обаче не станах. Поради други причини.

Преди 2 седмици качих една серия от 5 кадъра със старинни мебели, перфектно изрязани на бял фон, даже Clipping Path-овете записах във файловете - за удобство на купувачите. В Шатъра и Дрийма ги взеха всичките...

Днес, след дълго чакане, пристигат Acceptance Notice-ите от Айсток - файловете не са одобрени, щото били кофти изрязани, имало назъбени линии и т.н. глупости... Усетих аз, че има нещо гнило! И наистина - само след 20-тина минути идва мейл, в който пише, че ще е добре за мене да стана ексклузив, щото нямало да чакам толкова дълго за одобрение, ще ми се качи квотата за качване и забележете: файловете ми ще се преглеждат с повече внимание. 

Демек: Ако беше станал ексклузив, когато питаше, днес нямаше да ти върнем файловете, а щяхме да ги одобрим още преди  2 седмици.

Изнудват гадовете :-) 

My Stock Photos
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime29.05.2008
     permalink
    това със ставането на ексклузив са го пратили на доста хора, май всички които покриват изискваниятаслушай Админа | блога ми
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime29.05.2008
     permalink

iStock получават около 7-8 хиляди файла на ден. Имат около 50,000 души които пращат снимки.

Надявам се 'конспирацията' на бъзик си я писал, щото няма кой да се занимава с такива неща Cool

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime30.05.2008 (редактирано)
     permalink

То и аз днес получих някаква покана за ексклузив, ама то не е първата. Мисля, че просто периодично правят такива офанзиви. При мене имаше един период когато много ми връщаха, буквално всяка втора. Точно тогава много се бях замислила да се пусна само в ИС но точно това отхвърляне на нещата ми ме насочи в другата посока. А предполагам че целта им е друга била, но явно психологията им не е за източен тип мислене. Сега много рядко ми отхвърлят. Моята квота е 35 на седмица, Но аз едвам 20 правя, а понякога и по-малко. Но като цяло ИС върви мого добре според мене. Да видим дали с тоя субскрайб нещата ще се разкапят за нас. Щото за купувача винаги е изгодно, нали главно за него се мисли.

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime30.05.2008
     permalink
    Smile какво да кажа...всичко което съм писал за тях още миналата година се потвърждава. Въпреки че напоследък и аз взех да качвам там....мазохизъм ама...такъв е живота
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime30.05.2008
     permalink

Суспенд ни правят, приготвили са нещо Laughing

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime30.05.2008 (редактирано)
     permalink
    Абе IS много бързо ми удобряват нещата последните дни, а не съм ексклузив.Обикновенно минимум седмица се бавят. На 28.05 съм качила 2 картинки и днес 30 са удобрени.При някой друг има ли го този феномен.
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime30.05.2008
     permalink
    Вече имат 200 инспектори. Предполагам затова са толкова бързи Cool
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime30.05.2008
     permalink

Съни, до мен не са стигнали явно, качих и аз едничка на 28-ми
    Борисе, колко са били досега, имаш ли представа?

Все пак добри новини : )
    Сега остава да се размърдат и с видеото, че се чака по месец.

•  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime30.05.2008
     permalink
    оо... дано! аз от 28-ми не съм спрял да качвам...My StockPhotography Portfolio ShutterStock
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime30.05.2008
     permalink
    Преди година бяха към 60.
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime31.05.2008
     permalink
    явно е само за някои.... При мен има още от 15.05 2008 и до сега си стоят неразгледани.
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime31.05.2008
     permalink

10q for the input Борис.
    На сънифрог може да са били илюстрации... ма както и да е, едва ли е толкова важно това точно.
    я да поработим :Р

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime31.05.2008
     permalink
    Да илюстраций са, но то няма никакво значение. За времето в което съм в ИС вече съм наясно с ритама им на работа. И от тази седмица специално при мене има много съществена промяна в времето за удобряване. Имах към 10-15 висящи, не са правени на веднъж ми за около седмица и изведнъж ги удобрявт за нула време всичките. После си направих експиримент с тия двете. И затова питам защото не се е случвало такова нещо никога.
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime31.05.2008
     permalink
    Laughing ами радвай се, може вече да си в другия списък...а ние простосмъртните ще ручаме жабетата.
    • CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime31.05.2008 (редактирано)
     permalink

Ето за това писмо става дума, незнам дали някой от вас го е получавал. Иначе в обсъжданията в общи линий се гадае за какво става дума.

http://www.istockphoto.com/forum_messages.php?threadid=70716&page=1

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime01.06.2008
     permalink
    Тъй тъй, аз го казвам на мен си най-вече... х )
    а писмото го получих също:

"You deserve Exclusivity"

най-общо - "очаквайте"

•  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime02.06.2008
     permalink
    Освен това, докато от АйСток се натуткат да ми одобрят последните 2 кадъра, които качих преди 3 дни, в шатъра не само ги одобриха, ами и ги продадоха вече по десетина-дванайсе пъти :-)My Stock Photos
    •  
      CommentAuthorMick
    • CommentTime04.06.2008
     permalink

потвърждавам последното мнение на екобо(не че и първото му  не е вярно :))) ),

няколко пъти се случва вече... :)

то бива супер критерии в айсток, ама сами играят срещу себе си ???

няколко пъти  се случва  да връщат файлове които са доста прилични, 

докато през това време те веч са приети и имат продажби   на другите микростоксайтове,

ама - така е, който плаща той поръчва музиката ...(без значение чалга ли е ли смут джаз :))

амааа...да не вземе само некой да се засегне ...

просто споделям едно мнение..  :)

И повече данлоуди - на единица ъплоуди, ви пожелавам  :) 

•  
      CommentAuthordin
    • CommentTime04.06.2008
     permalink

(без значение чалга ли е или смут джаз :))

Абе мн. мисля напоследък по тоя въпрос и още не съм установил: чалга ли искат от ИС или джаз, гадовете

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime04.06.2008
     permalink

и рок, дядо попе, и рок Wink

както има преизползвани клишета, така има и уникални кадри 

слушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime04.06.2008
     permalink

...е сега те изядоха с парцалите , щото тука  тука има хора като чуят кофти приказка за айсток и скачат веднага Smile те се знаят,  да не ги казвам кои са.

Наздраве за великата агенция! 

• CommentAuthorMixMike
    • CommentTime05.06.2008
     permalink

Аз съм на същото мнение за IS и съм го казвал не веднъж.

Тъпи са обаче тези иронични забележки Васо. Ама то човек когато е озлобен - всеки му е крив.

Аре жив и здрав - как е Alamy, разбраха ли какъв доайен качва при тях 

•  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime05.06.2008
     permalink
    Laughing хахахахаа Алами....! Аз там нямам нищо вече бре....явно не си в час! А иначе простено ти е за мнението ти към мен...то хората право са казали "Гузен негонен бяга"
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime05.06.2008
     permalink
    Васо, заяждаш се, не е хубаво... :(My Stock Photos
    •  
      CommentAuthorvasoart
    • CommentTime06.06.2008
     permalink
    "Ама то човек когато е озлобен - всеки му е крив."   ....а на това какво му казваш? ??
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime06.06.2008
     permalink

Е да де, и двамата се заяждате... Спирайте се. Tongue out

Васо, аз те разбирам прекрасно, знаеш какво мисля за микростока... Виждам колко се трудиш и колко недооценен остава този труд. Жалко наистина, но такава е конюнктурата в момента...

Аз също не харесвам политиката на микросток сайтовете, ама така или иначе тях ги има и ща не ща, ще се съобразявам с тях. Лошото е, че от ниските цени на микростока единствените прецакани са фотографите. Малко като нашите производители на зеленчуци: сеят, копат, поливат, а накрая идва тъпата мутра-прекупвач и казва "20 с'тинки е цената, к'во като си копал...". 

My Stock Photos
    • CommentAuthorMixMike
    • CommentTime10.06.2008
     permalink

аз и преди ти казах, мнението ми за IS е подобно, обаче щъ не щъ се съобразявам. Това че качвам там, не прави SS или fotolia и качващите там - врагове. За кво продължаваш да се заяждаш - не мога да проумея.

Ако свалиш кривите очила и погледнеш реално ще видиш кой започва да се заяжда. Не съм писал в тоя форум с месеци. Влизам и поредната тема със заяждане с мен.  Че на всичко отгоре - аз съм се заяждал. Ми това ако не е помиярска  работа здраве му кажи.

•  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime10.06.2008
     permalink

къхъм ...
    по-спокойно

и двамата имате право да кажете какво мислите, но си подбирайте думите 

слушай Админа | блога ми
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime10.06.2008
     permalink
    хора айде не превръщайте и това местенце във фото-форум.нетMy StockPhotography Portfolio ShutterStock

Реклама