Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
. И ако не намеря някакъв пазар за пейзажите си то май ще се наложи да
се ориентирам към микросток или по скоро да се пробвам и аз. По точно
казано имам известна доза свободно време и обичам да снимам и би било
прекрасно ако започна и да печеля от това макар и малко .. то така се
почва благодаря за вниманието и предварително благодаря за отговорите и
за хората, който ще ми помогнат и се извинявам ако мнението ми не е на
точното място
Добре дошъл!
Като за начало не е лошо да поразучиш понятията. Микростока не изключва пейзажите, не знам защо си останал с такова впечатление... ;-)
Пейзажи се търсят доста, но трябва да са технически и фотографски перфектни. Хубав апарат с хубава оптика е необходимо условие за добри продажби. Пейзажите се търсят обикновено с голяма резолюция...
My Stock PhotosЕ, с такива пейзажи няма да стане работата...
Те ги моите, не са нищо особено ама се продават от време на време: http://www.stockaphoto.com/stock_photo_gallery_41.php
А най-вървежния пейзаж в АйСток е продаен 4729 пъти до днес: http://www.istockphoto.com/file_closeup/flora/plant_life/trees/947829_summer_landscape.php?id=947829
My Stock PhotosДобре дошъл, Ники
Да, пейзажите не са от най-най-вървежните файлове, но пък обикновено вървят в голям размер ;)
Ако пейзажите ти са добри, то тогава можеш да изкарваш по-добри пари отколкото някой който снима по-сток ориентирани неща. Въпроса е във качеството, идеята, усещането за търсене и предлагане. И много работа.
(микро)сток снимка може да снимка от който и да е жанр във фотографията: от репортажна, през пейзажи и портрети, до продуктова. Всичко.
Това върху което трябва да обърнеш внимание още при заснемането са следните въпроси:
Това, което трябва да знаеш е че техническите изисквания са високи. Това не означава че не можеш да снимаш дори и с любителски апарат. Може, с цената на повече шум, артефакти, пърпъл фриджинг итн. Овладей твоя апарат, знай кое за какво се ползва и изброените проблеми ще бъдат намалени и дори съвсем приемливи. Снимай във Роу ако го позволява апарата ти.
Трябва да овладееш и програми за обработка на снимки, поне основни неща.
Трябва упоритост: трупай знания, гледай какво правят другите, какво върви, а защо не и какво не правят другите (а би вървяло).
Успех
слушай АдминаПоказани от 1 до 5 от общо 5