Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За други това ще стане основен източник на пари. Някои вече го направиха и сега работят за себе си, в удобно време и без шефове.Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
  1.  permalink
    Здравейте като за начало мисля да се представя понеже ми е първи пост ..
    Николай се казвам от известно време чета теми тук и най накрая се регистрирах понеже изпитах такава нужда. Значи снимам с любителски фотоапарат и страст са ми пейзажите, природа и т.н, реших да пиша в този форум така като въпреки че страстта ми за пейзажите са ми страстта все повече се ориентирам към микросток и разучавам пазара така да се каже Cool . И ако не намеря някакъв пазар за пейзажите си то май ще се наложи да се ориентирам към микросток или по скоро да се пробвам и аз. По точно казано имам известна доза свободно време и обичам да снимам и би било прекрасно ако започна и да печеля от това макар и малко .. то така се почва благодаря за вниманието и предварително благодаря за отговорите и за хората, който ще ми помогнат и се извинявам ако мнението ми не е на точното място Embarassed
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime15.05.2008
     permalink

Добре дошъл!

Като за начало не е лошо да поразучиш понятията. Микростока не изключва пейзажите, не знам защо си останал с такова впечатление... ;-)

Пейзажи се търсят доста, но трябва да са технически и фотографски перфектни. Хубав апарат с хубава оптика е необходимо условие за добри продажби. Пейзажите се търсят обикновено с голяма резолюция...

My Stock Photos
  2.  permalink
    Еми и аз не знам защо останах с такова впечатление.. може би защото никъде в най- теглените не срещнах пейзажи .. или може би защото във fotolia ми отхвърлиха пейзажите... а ето линк към мой снимки:
    http://www.4coolpics.com/niki_versace.htm

А ти кой сайт би препоръчал за моите снимки?
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime15.05.2008
     permalink

Е, с такива пейзажи няма да стане работата...

Те ги моите, не са нищо особено ама се продават от време на време: http://www.stockaphoto.com/stock_photo_gallery_41.php 

А най-вървежния пейзаж в АйСток е продаен 4729 пъти до днес: http://www.istockphoto.com/file_closeup/flora/plant_life/trees/947829_summer_landscape.php?id=947829 

My Stock Photos
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime15.05.2008
     permalink

Добре дошъл, Ники  

Да, пейзажите не са от най-най-вървежните файлове, но пък обикновено вървят в голям размер ;)
    Ако пейзажите ти са добри, то тогава можеш да изкарваш по-добри пари отколкото някой който снима по-сток ориентирани неща. Въпроса е във качеството, идеята, усещането за търсене и предлагане. И много работа.

(микро)сток снимка може да снимка от който и да е жанр във фотографията: от репортажна, през пейзажи и портрети, до продуктова. Всичко.
    Това върху което трябва да обърнеш внимание още при заснемането са следните въпроси:

• защо някой би купи снимка на този пейзаж и къде би могъл да го ползва (за каква цел)
    • как да направя снимката така че отговора на горния въпрос да е добър за мен (кадриране, ъгъл на заснемане... т.е. всичките фотографски неща които се очаква един фотограф да знае :) )

Това, което трябва да знаеш е че техническите изисквания са високи. Това не означава че не можеш да снимаш дори и с любителски апарат. Може, с цената на повече шум, артефакти, пърпъл фриджинг итн. Овладей твоя апарат, знай кое за какво се ползва и изброените проблеми ще бъдат намалени и дори съвсем приемливи. Снимай във Роу ако го позволява апарата ти.

Трябва да овладееш и програми за обработка на снимки, поне основни неща.

Трябва упоритост: трупай знания, гледай какво правят другите, какво върви, а защо не и какво не правят другите (а би вървяло).

Успех

слушай Админа

Реклама