Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За други това ще стане основен източник на пари. Някои вече го направиха и сега работят за себе си, в удобно време и без шефове.Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime15.05.2008
     permalink

Препоръчаха ми споменатия itag.

iTag is a free tool that adds title, description and keyword tags to your jpg photos.
    The captions you enter are embedded into each jpg file using industry standard IPTC and XMP headers - all in a lossless operation that doesn't degrade the jpeg image.

Все още го разглеждам, но ми изглежда като нещо което ще ползвам. 

слушай Админа
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime15.05.2008
     permalink
    еееееее... точно това ми трябваше!!! Благодарско! LaughingMy StockPhotography Portfolio ShutterStock
    • CommentAuthorboris
    • CommentTime15.05.2008
     permalink
    Скоро открих нещо което малко хора знаят: Adobe Bridge може да слага keywords на повече от един файл едновременно! Става по най-елементарният начин: селектираш 5 файла и натискаш Ctrl+Alt+Shift+I и редактираш метата.
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime15.05.2008
     permalink

я, това наистина не го знаех
    аз именно заради повечето файлове си търсих програмка

е, АйТаг-а си има импорт фром файл, най-често използвани ключови думи, както и някакви подготвени селекции

слушай Админа
    •  
      CommentAuthorecobo
    • CommentTime15.05.2008
     permalink

много добро! тенкс!

аз гледах една платена програма, даже мислех да си я купя, ама ето че имало и безплатен вариант Smile

хубавото на платената програмка е, че предлага синоними на написаната дума... 

My Stock Photos
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime15.05.2008
     permalink

във ИС няма смисъл да се пишат синоними

за останалите сайтове, мен лично ме мързи, но понякога поглеждам какво са писали другите и така се ориентирам
    а, може и да се ползват сайтове за синоними: http://www.synonym.com/synonyms/  http://thesaurus.reference.com/

слушай Админа
    • CommentAuthorMick
    • CommentTime29.05.2008
     permalink

Photoshop CS има също хубав вариант за записваме на метаданни в екзифа на  файла
    удобно е

File ->> File  info   и сте там :)

ето пример

Файл -Файл инфо

• CommentAuthorMick
    • CommentTime29.05.2008
     permalink
    въх нещо оплесках с вмъкването Sealed та е голямка снимката , да прощава админа ;)

Реклама