Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
Яко... така като гледам има доста списания български вече които си пълни със микросток!
Браво paff.
Защо да няма, след като много от тях са пълни със снимки по-кофти от нашите.
Миналата седмица си взех някакво Beauty & Spa за да се по вдъхновя малко - имаше едва 10 снимки които бяха на нивото на моите спа снимки в istock.
много ме радва това което се случва
преди писах че подобно нещо е станало в съседна Сърбия, явно и тук е факт
ее честитоо пафе отнесе рибата! : ))
абе тия хора знаят ли че ползват бг картинки или се заблуждават с нещо се чудя : )))
не че нашите работи не са на световно ниво!
paff , само така... айде все по-често да има такива теми :)
robi-bobi интересно е това което си писал за съседна Сърбия..
а дали ще се получи и тук.. със времето...?!
хм.. може би да , ако има креативни хора и от двете страни на "барикадата" ;)
такива - които да предлагат качествена стока :) и такива които да търсят такава...
ха дано :)
Хммм, корица на списание с тираж минимум 10000 със снимка за $5!!! Не ги е срам! Сакън да не платят на някого 100-тина лева...
Иначе, снимката е ОК :-) Хубаво е да си видиш творбата отпечатана, ама като се сетиш за колко си я продал, не те ли хваща яд?
Аз съм на път тотално да скъсам с микростока, след като от голяма фотографска фирма отказаха да включат сайта ми в рекламния си бюлетин (за която естествено си плащам) заради твърде ниските цени на сайта ми. В момента продавам на $50, а те ми казаха, че ако не вдигна минимум на $180, няма да ме рекламират, независимо, че си плащам. Не било сериозно да се продава сериозна фотография под 180 долара за RF лиценз...
My Stock PhotosЕкобо, аз предпочитам да продам за $5 снимка и да я използват в списание, от колкото да снимам по задание за списанието само за 100лв. В края на краищата тази снимка ще я продам още сума ти пъти.
Всеки си има право на мнение
Ако си имаш добре развит бизнес с мноооооого клиенти въобще няма да ти е до микросток а ще си снимаш по 100+ парчето и ще си гледаш кефа
Но ако е обратното ще си броиш стотинките и ще се кефиш
lolaferari, замисляш ли се че 100лв. за кадър са много по-малко от $5 за даунлоуд.
Стотте лева включват - дискусия с клиента, намиране на модел (и те искат пари), одобряване на модела от клиента, снимане на сесията, ретуш, още доста комуникация с клиента.
Да, но можеш да изкараш 10, можеш да изкараш и 50 снимки.
А и клиента няма да ти я купи 50 пъти тази снимка, докато можеш да направиш мноооого даунлоуди - стига да е добра.
Стока поначало са излишните кадри от фотосесиите. Демек, вземаш си 100-те кинта на кадър от списанието, а останалите непродадени кадри от сесията продаваш като сток. Ама не микросток :-)
Сега какво става с микростока: пак си организираш сесия както му е реда, снимаш както трябва, докарваш всичко на ПРО-ниво, само дето не вземаш да речем 1000 кинта от списанието (по БГ цени), ами за същата работа чакаш цяла година да вземеш $50 от всичките снимки от сесията (при благоприятна прогноза). Които снимки, на всичкото отгоре, са не по-малко качествени от всички други снимки, които списанието плаща по $50 бройката...
Разбира се, всеки има право да решава как да продава снимките си. Но се ядосвам като вземе някой да се оплаква, че няма кинти за свястна техника, а в същото време да продава разкошни кадри за по долар парчето. Ей го Васо - той досега така правеше, ама взе да се усеща, че инвестициите нещо много бавно се връщат (ако изобщо се връщат) и се насочи към сериозните агенции, където са добрите пари. А там нещата му ще тръгнат, щото снимките му са много добри... Демек - Васо снима на световно ниво, за чий к*р му е да си продава снимките по $0.33 в Шатъра, след като може да им вземе по 150€ в някоя добра агенция. Е, да агенцията му е сложила много висока летва, щото не може да се продава боклук за 150€, ама който може да снима, ще прескочи летвата без проблем.
My Stock PhotosАми хора какво да ви кажа... не ме е яд че съм получил 5 примерно за снимка на корица...
аз си имам план... и той е следния:
В момента все още навлизам в света на фотографията (уча се) и за момента микросток-а ме устройва напълно... следващата ми крачка е ексклузивен в ИС и от там Гети и т.н.
My StockPhotography Portfolio ShutterStock
Истината е, че преди да станеш про, никой няма да ти даде 1000 лева, дори няма да ти се обади да му снимаш корицата.
По-вероятно е да се бъхтиш за 100лв и да си имаш неприятности с некомпетентни клиенти.
Точно каткто paff прави - със микростока не е нужно да доказваш на никого дали си добър или не. Просто създаваш добрите кадри и те се продават.
В интерес на истината се броят на пръсти фотографите който имат сириозна клиентела в Бг и това далеч не значи че са супер добри. Всичко става с връзки и подходящи познати, не е достатачно да си много добър само. Някой трябва да те препоръча да те побутне и т.н. Имам познати при който точно така се случват нещата но са и много добри в работата си.
Аз сега правя една илюстрация по поръчка. Супер елементарна е, нормално за 1час бих я направила. Но вече втори ден се плюнча с нея и се опитвам да направя това което клиента иска. Пратил ми е точни указания какво иска и това ми връзва ръцете. Направих я пратих я, и се почнаха корекцийте. Точно в това отношение стока ми е хиляди пъти по приятен и когато имам пълна свобода правя и по добри неща.
My Stock Photos
Дано си прав за това което си написал, но времето ще покаже.
Най- лошото обаче е че и при наличието на стотици хиляди качествени кадри за по 5 долара, български издания продължават да крадът
Иначе микростока наистина е по скоро за хора на които фотографията им е хоби, и са пуснали по 100+ кадъра за да им капе по нещо.
Въпреки това ivanmateev от ИС, със 22825 даунлоуда ексклузив, си мисля че доста добре се представя !
www.mikkro.com
Показани от 1 до 24 от общо 24