Не сте влязъл (Вход)

LiveSearch

Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.

Добре дошли!

Това са българските форуми за микросток. Ако сте фотограф или дизайнер, тук ще разберете как можете да печелите от уменията си и да си докарате допълнителни доходи. За други това ще стане основен източник на пари. Някои вече го направиха и сега работят за себе си, в удобно време и без шефове.Регистрирайте се и участвайте в нашите дискусии.

Искате ли да участвате в дискусиите? Ако сте регистриран потребител, влезте тук.
Или, можете да кандидатствате за потребителски права тук.
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime07.05.2008
     permalink

:) ще се радвам да споделите мнението си.. кое ви харесва, кое трябва да се пипне..

My StockPhotography Portfolio ShutterStock
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime07.05.2008
     permalink

е, ти пък
    дай снимка на която можем нещо и да мрънкаме  Wink

готино си кадрирал с облаците, харесва ми и дървото отзад

леко ми 'тежи' кадъра отдясно
    и може би би било интересно ако хванеш ооще мъничко отляво, така че там да дойде текста или нещо което дизайнера ще слага и така той ще си 'уравновеси' снимката

иначе, цветове, кадриране, усмивка и място - за 6 Smile

слушай Админа
    •  
      CommentAuthorsvilen001
    • CommentTime07.05.2008
     permalink

интересна композиция, облаците ограждат фигурата. в училище ни казваха да не слагаме всичко в центъра, но и такъв кадър би си намерил реализация.

бих затъмнил съвсем леко крака под коляното, при естествена светлина в тази област нямаше да е толкова светло ...

жена ти я бива за модел, другия път вземете и малко дрехи за преобличане :) спокойно може и цветността на чорапа да отпадне 

nname.org the devil himself
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime07.05.2008
     permalink

на мен си ми харесва и централната композиция - тук си лежи добре

хм, гледам облаците - добавяни ли са или са си така 

слушай Админа
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime07.05.2008
     permalink

добра работа

само няколко дреболии:
    1. малко по-тъмно (контрастно) небе за да изпъкне светлата фигура (ако ползваш маска във фотошоп ще можеш да докараш и онова едва доловимо сияние около модела дето е модерно напоследък)
    2. дървото бих го прибрал леко навътре за да се оформи диагонал от обектите - букет, мома, дърво... което пък може и да не ми хареса като го видя
    3. още малко пространство отдолу, в момента макар че не се вижда стъпалото е отрязано а това се усеща несъзнателно
    4. ако е за сток, помисли къде оставяш пространство за надписи.

много яка серия наистина 

• CommentAuthorsunnyfrog
    • CommentTime07.05.2008
     permalink

За цветовете немога да кажа нищо, на моя монитор изглеждат добре. Но на мене ми е болна тема калибрирането. Понякога полудявам да доизпипвам цветовете, а то понякога няма смисал, защото един на 100 човека  ще види истинските цветове. Аз тия дни си гледах мой неща на чужди монитори. И става дума за ОГРОМНИ цветови разлики.

На мене само дървото ми се вижда излишно.

Иначе евала че имаш търпение да правиш такива фотомонтажи.

А между другото пътувах по празниците софия-морето от долу през Пловдив. Имаше огромно количество поляни с тези цветя(някаква реколта са, бяха оградени). Синап ли  е това? А по пътя над балкана са доста по-малко. 

1.  permalink
    Сънифрог - доколкото разбрах е рапица и я отглеждат за биогорива, затова това лято ще е проблемно за любителите на слънчигледите. Може и да не съм прав с инфото...това чух поне;)
    •  
      CommentAuthorpaff
    • CommentTime07.05.2008
     permalink

Благодаря много за съветите! ...радвам се че писаха доста хора.. и имам едно предложение към админа... адски хубаво и полезно ще е ако има нещо като отделна секция където всеки ще може да се възползва от съветите на другите... тук всички се интерисуваме от една определена тема и това да си помагаме по този начин ще направи сайта още по-полезен... идеята ми е да си има специално място където да си пускаме снимките над които работим и да даваме/търсим съвети/критика... хубавото е че всеки човек може да види нещо различно в кадъра ти, нещо за което не се е досетил... Аз с удоволствие ще помагам и ще давам съвети колкото мога... и пак казвам... занимаваме се с едно и също нещо и всеки си е изградил свой поглед и разбиране... точно от това трябва да се възползваме и да си помагаме. Аз примерно често се сблъсквам с да кажем серия от 3-4 почти еднакви кадъра и се чудя кой е най-подходящ... би било чудесно да потърся друго мнение/поглед.

Надявам се да ви хареса идеята ми и да сте отворени за мнението на другите!

Какво мислите?

Tongue out

My StockPhotography Portfolio ShutterStock
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime07.05.2008
     permalink
    да, мисля че би било полезно, нещо като онлайн уъркшоп... но само за участващи и то с предварителна регистрация :Р
    •  
      CommentAuthorrobi-bobi
    • CommentTime07.05.2008
     permalink
    кажете как го виждате като реализацияслушай Админа
    •  
      CommentAuthordin
    • CommentTime07.05.2008
     permalink
    толкова мн. работа ме чака, че всичко, което виждам тъне в полумрак хР
    • CommentAuthorlemonade
    • CommentTime15.05.2008
     permalink

Отново много добро изпълнение .Но понеже искаш съвети и препоръки ,позволявам си да дам една насока само : момичето има невероятно излъчване ,ведро, но е малко унисекс. Може би там е силата на снимката ,а може би си струва да я облечеш в рокля:)

А за цветовете : аз също имам проблем и мислех да ви питам , като работя в шопа виждам едни цветове, а после като ги разглеждам с windows pictures and fax viewer ,далеч не са същите -някакви десатурирани :((

• CommentAuthorboris
    • CommentTime15.05.2008
     permalink

Това с десатурирането се дължи на цветовите профили.

Както го показва Шопа е най-вярно.

Реклама