Сток видео - иматели наблюдения?
  • 26 Comments sorted by
  • Реклама:

• Здравейте ,

от два дена чета и почти изчетах целият форум!

Имам някой въпроси относно видео-стока но не намерих нищо (дори незнам къде да класифицирам тази тема )?

Бих се радвал ако някой има опит и даде някакви макар и най-общи напътствия...

Дори мисля ,че админа може да добави категория за Видео(само намек Smile )

• ооо честита видео категория :Р

питайте сега

най-общо май трябва да се започне от това дали си заслужава...

в началото за мен, лятото преди 2 години когато СС започват footage бизнеса

качих няколко филмчета просто да пробвам какво е положението... няколко месеца

по-късно започнах да качвам и картинки за които е изненадващо, но носят по-високи

приходи от видеото. така е и до сега поне на СС

разни хора съм следил, примерно fleag сега можете да го видите на първo мястo в

istock по онова време и той качваше в СС но бързо се ориентира... като му гледа човек

статистиката ъхъм... май си струва? ще ви държа в течение : )

• Заслужава си, ако се оправяш с видеото или с анимацията - пускай, продава се.

Единствено проблема е да налучкаш какво да правиш (темата) но уцелиш ли се продава добре.

На мен една анимация ми изкара 400 долара и продължава да се продава.

Ако те интересува нещо конкретно - питай. 

• Трябва ли в СС и в ИС да се кандидатства за нов акаунт, ако искам да качвам клипове/или става  и с този който е за снимки/?

• със същия става и на двете места
  • какво е FTP-то на istockfoto за видео
  • http://www.istockphoto.com/ftp_account_management.php
    на тази страница можеш видиш адреса на ФТП-то, както и да създадеш ФТП потребител - препоръчвам да ползвате друго потребителско име и парола от тези с които се логвате в сайта
  • Роби, били споделил ти как качваш видио в Istockphoto. Трети ден безуспешно се опитвам да кача 3 файла за начално одобрение. Линка който си дал по-горе не работи при мен.
  • често имат проблеми със ФТП-то
    понеже качвам изключително рядко - ползвам си сайта за целта
    може би дийпмета имат опция за видео?

за одобрение ползвай директно формата от сайта им след като цъкнеш на Ъплоад: http://www.istockphoto.com/xnet.php
  • интересна статистика на бивш ексклузивен видеограф :)
    http://www.ryanewalters.com/Blog/files/ExclusiveVSNonExclusive.html
  • Докато сме на тема видео - я вижте тази играчка: ХД Видео камера
    Някакви идеи относно качеството, защото за 300 кинта бих се пробвал, докато си взема дслр с видео.
  • Роби, прочете ли най-отдолу
    You like this. and 226,267 others like this.226,267 people like this. Be the first of your friends :)

• Иначе Генчо кво ще кажеш за статистиката?
  • Логически вярна е. Анализа също. Само конкретните числа на дохода той си ги знае. Няма принципни грешки и съотношенията са такива каквито и други изнасят в нета. Примерно видеото ИС : ШС = 50:4

• Реклама:
  • OmegaTransFer, тази камера ми прилича на онези безименните китайски, а май и е точно такава. Гледах някъде или в dealextreme.com или в ибей нещо подобно, което пак се водеше че снима HD 1080 за около 100 долара. Но имай предвид, че китайците явно имат по-различно разбиране за HD.
  • "Роби, прочете ли най-отдолу"
    само не разбирам защо е зададен този въпрос? :)
  • Благодаря ти Роби. Опитвам как ли не да изпратя трите фаила за одобрение. Системата не ме допуска. Първо бяха над 40Мб. Намалих ги. Сега казва:
    Errors were encountered:
    • The video's height must be between 240 and 1080 pixels.
    Please fix all errors to continue.
    Фаиловета ми са HD - 720 Х 1280.
    Дийпмета нямат опция за видео. Преди години ме приеха със снимки. Пратих 30 снимки и се отказах, заради неуредиците им. Сега май пак ще им тегля майната, макар че май при тях най добре се печели.
  • Роби, само за информация колко хора са го прочели и одобрили :)

• @Petkov: знам, видях аз
    пък и нали аз споделих линка
    просто ми стана интересно, защо има въпрос към мен, а не е просто цитат :)
    статията е добе написана и я одобряват и защитниците на ИС модела на работа
    аз мога да съм фен на левски, но да харесам статия за по-добрата игра на цска в еди коя си година (или даже и изцяло) подкрепена с примери и резултати
    (примерно, не съм фен нито на единия отбор)
    та така ...

@tihov: http://www.istockphoto.com/help/sell-stock/training-manuals/video/application-evaluation
  • Роби
    Странно голямо е числото на одобрилите - 226267. Според http://istockcharts.multimedia.de/ има най-много около 37000 контрибутори на ИС - т.е. хора, които малко или много ги касае този проблем. Интересно е за останалите около 190000 човека, какви са и защо толкова харесват нещо, което не ги засяга пряко?
    Както в една друга тема споменах, аз търся аномалии и отклонения в статистическите тенденции, а това ми прилича на такава.

• сега погледнах кода на страницата - има толкова много защото 'Лайк' бутона не е за статията ами за друга страница в сайта му ;)
  • E за това питах тебе - щото ги разбираш нещата, благодаря.
  • Благодаря ти Роби. Намалих ги на 640Х360 и така минаха. Явно не съм изтълкувал вярно инструкцията им.

Добре дошъл!

Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:

Login with Facebook

Продавай снимки

Добре дошли на българските дискусии за сток фотография, видео и илюстрации