Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
http://www.sxc.hu/photo/320203
http://www.istockphoto.com/file_closeup.php?id=1921014
при положение че първото е много популярено и е качено на sxc 1 година преди второто, според мен става дума за гепене и доразразботване на идеята
а аз съм убеден че има такава снимка и отпреди 20 години 
и какво правим ?
според мен всичко си е ок, в този случай
даже, има много по-подобни снимки
представи си сток снимка: химикал и някакви графики
![]()
има сигурно стотици съвсем подобни снимки
и други примери има. много
възможно е единия да не е гледал от друг и да е стигнал до реализацията сам, а третия да е искал да наподоби вида на четвърта снимка, която е видял че се продава итн
легално погледнато е сложно но мисля че е ок
морално погледнато - всеки за себе си решава
реално погледнато - много е трудно да измислиш успешна сток снимка която да не е вече снимана или да няма подобна
слушай Админа | блога ми
Ми няма нищо странно, да не говорим че втората снимка е доста по добра.
Иначе, както каза robi-bobi, има си просто теми дето няма как да излезнеш от шаблона, въпроса е твоята да се отличава с нещо за да привлече клиент.
BTW- и аз имам поне 3 кадъра със химикалка и графика
Вторя кадър който е от ИС мисля че е един от най-сваляните кадри във сайта...
а колкото до идеята... аз дори си мисля че може да се разработи още по-добре
My StockPhotography Portfolio ShutterStock
идеите имат авторски права. за това има патентно ведомство, държавни служби и съответното законодателство. но най-важното е моралното право
въпросът е къде е границата и до къде можеш да гепиш, без да искаш специално разрешение от съответния автор
nname.org the devil himself
спирам с примерите да не ви зарежда дълго.... и да това е само от ИС и има поне още толкова подобни
слушай Админа | блога ми
Чувал съм някъде една фраза дето никак не ми се нрави, но явно е мн. актуална навсякъде в момента
"Талантливите взаимстват, гениалните крадат"
в действителност самият Айнщайн е бил провъзгласен за гений, след като полага основите на нещо
определено, което всъщност представлява комбиниране на две други вече установени идеи
всеки път, когато някой стокър пусне картинка в масов тираж с моя идея ми се къса сърцето 
^ да, но никой преди айнщайн не е успял да комбинира двете установени идеи успешно
също така, доколкото съм запознат, точно в неговите теории на релативността не става дума за "комбиниране на две установени неща"
както и да е
доколкото за последното ти изречение - имаш правото да ти се къса сърцето
но
едва ли има портфолио за което да може човек да каже че всичките творби вътре са изцяло нови и с неизмислени досега идеи
дори някой да работи със страхотен и нов стил, той отново се върти около известните вече идеи
живеем в такова време
не го приемай като недостатък ами като възможност
слушай Админа | блога ми
мдам
а за Айнщайн не съм имал възможността да проуча точно за какво става дума,
това дет съм го написал е крайно неточно, изсмукано от мъгливи спомени, никой да не го взима на сериозно : )
да де, няма значение (иначе, запознат съм с материята горе-долу)
ще цитирам едно момче, което на презентацията на проекта си, цитира някакъв друг човек (съответно вие можете мен да цитирате после
)
ние правим по-добрите вафли
забележете колко много видове вафли има на пазара
и "идеята" им е една и съща - шоколад, пластове нещо, и някакви добавки
но, дали една вафла ще е успешна зависи от добавките
пожелавам ви вашите добавки (осветление, фокус/дефокус, обработка, модел, ъгъл, отсечка... въобще: стил) да са винаги най-добрите
има тънка граница между занаятчийство и изкуство. художникът рисува душата си, докато боядията просто маже и гледа да произведе повече... което на добра цена да продаде на туристите и т.н.
всеки подхожда към темата според личната си нагласа и психология...
при стока е наложително да има по малко и от двата компонента. забелязал съм векторни композиции с оригинален стил да правят по $1000, докато техните имитации остават с относително по-малко...
nname.org the devil himselfПоказани от 1 до 16 от общо 16