Vanilla 1.1.4 е продукт на Lussumo. За повече информация вижте: документация и поддръжка. Българският превод е дело на Владимир Илиев и Янко Цветков.
Здравейте,
Както сигурно сте прочели, iStock въвеждат subscribtion model през май.
Някой от запознатите дали може да сподели впечатления. Доколкото знам shutterstock са изцяло така, a dreamstime са смесица от двете. Имате ли наблюдения това дали влияе по-добре на download-ите и може ли да се каже, че бройката сваляния там бие сегашния istock?
Не мисля че го правят заради нас това. Правят го заради конкурентните сайтове, защото при тях тази опция я има и така привличат клиенти. От около два месеца нали в ИС коригираха цените. Незнам при вас как е но при мене 2 пъти по малко са продажбите. Парите са се същите, но извода е че има сириозен отлив на клиенти. Миналата година мисля че на два пъти имаше някакви дигания на цени но купувачите най-много за 2 седмици включиха на новата вълна.
В stoxpert също от няколко месеца имат
subscribtion model. И адски бързо влезе в действие. 80% от продажбите ми там са точно по тая линия. И мене хич не ме топли. При нормална продажба се зема 50% там.
ами сънито каза: "80% от продажбите ми там са точно по тая линия"
предполагам че част от снимките щаха да бъдат купени по другия начин, но мисля че има смисъл да се пусне, т.е. да не се спира
иначе, аз се надявах всички леко да дигнат цените (следвайки ИС), но явно обратното ще се случи
В стокексперт това се намира в My account-Profile-Subscription on Stockxpert.com-enable.При мене 30% от общото са от такива абонати.
А някой ще ми обясни ли защо в айстока всичките цени са различни ,не съм се ровила,не ми е симпатичен този сайт и така и не разбрах как се определят цените .
тук пише: http://www.istockphoto.com/pricing2008.php
ти получаваш процент от обявената цена
слушай Админа | блога ми
мдам
Is there a minimum payout?
Yes. We'll guarantee the same minimum payout as we do today on the Pay-as-you-go side. So right now, the lowest priced (non-sale) credit is 96¢. You receive 20 to 40% of that. Clear canisters will receive a minimum 19¢ and Diamonds will receive a minimum 38¢. And yes, this means that sometimes iStock will be paying out more than we take in per credit.
http://www.istockphoto.com/forum_messages.php?threadid=67685
слушай Админа | блога миОтносно Subscription в ИС. Някой наясно ли е как се разбира една снимка дали е продадена с subscription в IS.
Питам защото доколкото разбрах и стария метод на плащане си остав
p.s.нещо съм объркала месеците че и датите. но след месец ще видим дали ще имам същия въпрос.
Можеш да ги махаш от subscription ако решиш.
Ама е рано още да разбираш дали са продадени там - програмата започва от края на Май.
sunny още не можеш да разбереш, но след като влезе в сила през май, ще си появи като нова иконка, ако не се лъга. Дори сега в "My Uploads" съществува опцията subscription, а след въвеждането ще видим как ще се показва кое от какъв download е.
How often will stats be udpated?
Because
Subscription credits expire daily, we'll update them once per day after
everything has been tallied (i.e. after midnight for the day before).
Да аз малко след като написах поста видях че съм сбъркала. Четох аз но нещо не ми е ясно, се някакви сложни схеми ги мислят в тоя сайт. Кви са тези формули, аз съм творец не математик. Честно казано не ми е ясно много, но имам лошото чувство че нещата ще са на зле. Може да се дигнат продажбите но парите ще паднат. В Stoxpert e най-ясно. Има си два отделни броячи за subscription и за нормалните продажби. Преди да въведат subscription от тази година беше чудно, много добър процент и всичко беше отлично, но след въвеждането нещатат се промениха откъм пари. Преди малко си гледах процентното им съотнешение. При мене са почти по равно но subscription винаги води с повече брой продажби.
Само преди около два-три месеца IS дигнаха цените. Аз лично усещам много силен отлив на купувачи повече от наполовина. Предполагам че при всички е така. И сега това е някакъв нов ход за привличане на клиентите обратно.
И нещо друго не ми е ясно клиента като купи този subscription пакет ще може да купува само снимки които са позволени за това нали?
My StockPhotography Portfolio ShutterStock
. Когато се насочат в правилната посока, тогава може би ще помисля за тях.
Васо не е ясно каква е правилната посока. IS се опитват да дават по високи цени, което е добре. Много по уважително е към труда ни. В същото време точно в ИС са снимките и илюстрацийте, който са на най-високо и професионално ниво. Хората правят подбор и на мене са ми връщали много неща кога с повод кога без, но процента на непрофесионална работа там е много по-малък.
Но ИС въпреки че са най-добрите на пазара не са само те....има доста други микростокове който грубо казано на символични цени продават и дърпат клиента. По голямата част от клиентите търсят евтиното, а ако може и без пари, без да ги интересува кои знае колко качеството.
И сега ИС просто и те предлагат евтина услуга.При тоя отлив на клиенти нямат друг избор. Заради дигането на цените доходите се запазиха същите, но не и броя на продажбите.
Лично на мене ИС ми харесва заради това че има много добра конкуренция.Има от кого да се уча, има изключително добри фотографи и илюстратори. А и е много приятно когато някой те адне в неговата CN и ти каже че ти си негова вдъхновение и тям подони суперлативи, който те гъделичкат по самолюбието.И това те кара да работиш по добре заради самите хора,а не заради парите само.
Прекалено много го възхвалявате...така мисля.Съгласен съм че има страхотни неща, има и конкуренция... тя е полезна, то не ми харесва отношението на хората от инспекторския отдел....имат много двойнствен подход при подбора на снимките! И който каже че няма такъв, значи просто обича мазохизма...или не е искрен. Примери мога да дам стотици, но знам че много колеги фотографи от този сайт, ще наскачат като ощипани моми. Така че дерзайте избора си е напълно ваш!
Христос воскресе!
Во Истина возкресе!
Vasoart според мен разликата м/у iStock и останалите е нещо като Mac и останалите. Не че съм им голям фен, но със сигурност там няма шит арт, за разлика от Shutterstock например. Може и да е останало нещо от преди, но полека лека го изчистват. На мен това ми харесва там, както спомена suuny по-горе - отношението към теб и професионализма. Ако снимката ти е перфектна гаранция няма да я върнат. + като видиш статистиките в Alexa става ясно, че води доста над другите по посещения.
а иначе тук >> http://www.istockphoto.com/opt-out-info.php е обяснено как е subscription-а за iStock, а как ще се отрази - за момента май никой не може да каже. Аз лично мисля да оставя Opt In в началото включен.
Весели празници на всички!
Показани от 1 до 20 от общо 20