Преди да почна да се занимавам със сток, мнението ми за сток фотографията (и особено микросток) беше че това е една скучна фотография, където няма оригиналност и всичко се прави на конвейер.
Факт е, че колкото повече снимки, толкова по-добре, но всъщност видях че снимането за сток освен че си има технически изисквания, ме направи и по-добър фотограф. Тук не говоря за артистичността, а за следните неща:
мда доста си прав! мен лично ме учи да изпипвам още и още нещата, тоест перфекционизъм!
На мен ми се струваше дреболия от към финансовата страна...
и то не че не е така, просото може да бъде по-едра от доста "едрите" заплати у нас ; )
Иначе stock ме открехва предимно на техничарски работи - шум, туй онуй във фотошоп,
композиция в известна степен... (имайки предвид че не снимам, качвам най-вече 3д)
Като цяло не мисля че е добро място за учене. Да, учи на разни работи, и може да държи човек
във форма, но не е добра основа в никакъв случай.
поздрави за форума! : )
то няма нещо което да научи когото и да било на всичко
прав си, разбира се: има неща за които сток снимането помага да се научат (по-бързо) и други които тук не виреят много
но, полезно е, със сигурност
П.П. дин, ако искаш мога да пусна и една категория за 3д, но няма да е лошо преди това да се съберете поне 3-4-ма, за да има с кой да си говориш там
robi, н.п. да май е рано още : )
btw, стори ми се че има още някой с 3д-та тук, кой ли беше...?
svilen, 3д-то се сваля значително по-добре от фотографията,
поне за мен, ето я и статистиката ми:
25 картинки (~ 10 от тях качих през юни)
близо 1000 dl. за по-малко от 6 месеца в istock
http://www.istockphoto.com/user_view.php?id=963835
качвам и на Shutterstock, той води по приходи,
но там започнах 3 месеца по-рано и разликата бързо се топи
http://www.shutterstock.com/gallery-65312p1.html
яко за 3д-то е, че може да се ренди в огромни резолюции,
особено полезно за сайтовете където размера важи 
хехе
din
поздравления за това! С коя точно програма ги правиш тези красоти?
[url]http://www.shutterstock.com/pic-1927744-abstract-backgrounds-collection-part-two.html[/url]
Ммм... да 3D-то си е друга бира.
Ако ми беше по-як процесора и аз бих се занимавал само с 3D, но ней си.
За това правя елементарни работки и останалото с шопа
Това с якия CPU си е просто оправдание.
Занимавал съм се с TruSpace и 3DS Max на 200Mhz компютър с 32MB RAM. Беше мъка, но доста научих.
Сегашните евтини компютри са много, много пъти по-бързи от тогавашните, и въпреки че и 3Ds-а е с по-тежки възможности, ray-tracing-и и т.н. върви съвсем прилично.
Аз не искам да се оправдавам, просто споделям, че е нужно повечко време скоето не разполагам чак толкоз много!
А и нямам намерение да се заяждам с никого от този форум
има и една обратна тенденция според която програмите за 3д стават все по-леки,
като че ли кода се опростява, измислят се разни оптимизации вероятно. за пример
инсталацията на новите версии на макс е значително по-лека от тази на старите.
обаче няма спор, че време и енергия за учене си трябват в изобилие 
din
с Photoshop-a и с Coreldrаw...има и други плъгинчета разни но основно с тези двете
все се каня да сложа едно 3д максче и да се опитам да направя и аз нещичко, ама времето и при мен е кът...трябва и да се рисува,галериите чакат,настояват, все нови неща им трябват...
Изглежда сте нов/а тук. Ако желаете да вземете участие в дискусиите, кликнете на някой от тези бутони:
DP DepositPhotos